Mitsubishi dezvăluie pierderi uriașe și sfârșitul lui Pajero

Mitsubishi a prezentat raportul financiar pentru lunile aprilie-iunie 2020, iar bilanțul indică pierderi de 176 miliarde yeni (aproximativ 1,42 mld. euro). În plus, perspectivele imediate nu sunt îmbucurătoare și includ ”uciderea” modelului Pajero.
Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi

Din cauza izolărilor ”dictate” de pandemia de Coronavirus, vânzările tuturor producătorilor de autoturisme au scăzut dramatic. Mitusbishi a dat publicității ieri cifrele de afaceri în perioada aprilie-iunie 2020, deloc liniștitoare pentru compania niponă.

Astfel, pierderile se ridică la echivalentul a 1,42 miliarde euro, din cauza vânzărilor care au scăzut cu 57% față de același trimestru al anului fiscal precedent, echivalentul unui declin de 1,85 mld. euro.

Mitsubishi Outlander PHEV

Prognoza pentru anul financiar 2020 rămâne în scădere, însă Mitsubishi se străduiește să recupereze, având drept țintă un declin cu 35% la vânzările de autoturisme față de anul financiar 2019, în progres de la -57%.

Pajero moare

Cea mai tristă repercusiune, însă, este sistarea producției uzinei din Japonia care asambla modelul Pajero, și, astfel, SUV-ul emblematic va ieși din producție în 2021, într-un efort disperat al companiei nipone de a tăia costurile. După 39 de ani de producție și peste 3,3 milioane de unități vândute pe glob, după 23 de ani de participări la Paris Dakar și 12 victorii, dintre care 7 consecutive, indestructibilul Pajero moare.

Mitsubishi Pajero floteauto.ro

Și asta nu e tot: prezentarea de noi modele pentru piața din Europa va fi sistată. Va merge înainte, însă, vânzarea modelelor actuale aflate în oferta Mitsubishi. Iar Space Star este al treilea cel mai ieftin autoturism din România!

Rămâne de văzut ce presupune strategia pentru Europa a niponilor pe termen mediu, în condițiile în care anumite modele se apropie de sfârșitul ciclului de viață: ori retragerea de pe bătrânul continent, ori păstrarea unei game mult mai restrânse, care va fi împrospătată ulterior. Vom vedea dacă viitorul Outlander va veni în Europa după ce sistarea noilor modele se va termina.

Strategia niponilor va trebui să crească profitul în anul fiscal 2025 cu 6% față de cel din 2019, chiar dacă în anul fiscal 2020 (apr. 2020 – mar. 2021), profitul va scădea cu 9,5%, conform previziunilor.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu