Advertisement
Cernavodă
Home Infrastructură O nouă tentativă pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă

O nouă tentativă pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă

Licitaţia pentru reabilitarea Podurilor Feteşti şi Cernavodă a fost reluată, valoarea estimată a procedurii fiind de 26 de milioane de euro. Procedura era suspendată din noiembrie 2019.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „a fost reluată procedura de achiziţie publică privind Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680 (Lot 1) şi Realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600 (Lot 2), procedură de achiziţie suspendată în noiembrie 2019. Termenul limită de depunere a ofertelor este 07.08.2020”.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea şi Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la vest la est. Lucrările, cu un grad ridicat de complexitate, vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit niciun fel de lucrări de reparaţii semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Perioada de execuţie a lucărilor este de 24 luni.

Reamintim că tariful de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetesti și Cernavodă (peaj) poate fi achitat pe www.erovinieta.ro (portal oficial al CNAIR), la punctele aparținând OMV Petrom, Mol, Mol Retail Comerț, Rompetrol, Socar Petrol, Lukoil, UNTRR), prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobila Orange România, Vodafone România, Telekom Mobile si RCS&RDS) și cash la stația de taxare Fetești.

Daca se opteaza pentru achitarea peajului la distribuitorii autorizati sau prin SMS, acesta se poate achita inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii.

Daca se opteaza pentru achitarea peajului cash la statia de taxare Fetesti, se vor utiliza portile prevazute cu bariere si agenti incasatori.

Peajul achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si neutilizat intr-o perioada de 12 luni isi pierde valabilitatea.

 

CITEȘTE ȘI:

Cel mai ieftin Renault Captur costă 15.900 euro. Iată cum arată!

Purtarea măştii ar putea deveni obligatorie şi în aer liber

ABB construiește o fabrică dedicată încărcătoarelor pentru autovehicule electrice

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...