Advertisement

CNAIR
Home Infrastructură Șosea rapidă între Constanţa și stațiunile din sudul Litoralului. Ce spune premierul Orban

Șosea rapidă între Constanţa și stațiunile din sudul Litoralului. Ce spune premierul Orban

Guvernul a prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui drum expres sau a unei autostrăzi care să fluidizeze circulaţia rutieră între Constanţa şi staţiunile din sudul litoralului, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Potrivit șefului Guvernului, șoseaua rapidă nu va trece prin stațiuni.

„Am prevăzut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia fie a unui drum expres, fie a unui drum pentru a fi autostradă, care să nu treacă prin localităţi şi care să aibă legături cu toate staţiunile dintre Constanţa şi graniţa de sud a României. Se va realiza acest proiect, e clar că necesitatea acestui drum expres sau chiar autostradă, care să permită deplasarea rapidă între staţiuni, este un proiect necesar, care va fi realizat”, a declarat prim-ministrul.

Ludovic Orban a mai anunțat că, pentru creșterea numărului de turiști atât pe Litoral, cât și în Deltă, vor fi susținute și alte proiecte, precum drumul expres Constanța – Tulcea, care, mai departe, prin legătura cu Brăila, se va conecta la Coridoruil IX pan-european.

”Încă din anul 2008, de când eram ministrul Transporturilor, am propus realizarea unui drum expres care să lege Constanța de Tulcea, de Deltă, pentru a crește varietatea ofertei turistice, astfel încât să reușim atragerea de turiști prin combinarea, să spun, a serviciilor și atracțiilor de pe litoral cu atracția evidentă pe care o reprezintă Delta. Sigur că am început să lucrez la proiectul acesta împreună cu colegii mei, ne-am apucat să pregătim un studiu de fezabilitate, care a fost uitat prin sertare de mult timp. Pot să vă spun astăzi că s-a semnat contractul pentru proiectarea acestui drum expres care face legătura între Constanța și Tulcea, dar nu numai legătura între Constanța și Tulcea, asigurând astfel posibilitatea includerii în serviciile turistice și a Deltei, ci va face legătura între Constanța și Coridorul IX pan-european. Drumul expres Constanța-Tulcea se va duce pe podul de pe Dunăre tot pe profil de drum expres care se construiește între Tulcea și Brăila, iar din Brăila se vor realiza două drumuri expres care vor face conexiunea cu Coridorul IX pan-european”, a explicat premierul.

Coridorul IX pan-european pe teritoriul României urmează traseul Bucureşti – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret.

Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Constanţa-Tulcea va fi elaborat de asocierea Search Corporation – Egis România, contractul cu CNAIR fiind semnat în data de 11 iulie 2020.

Durata contractului de servicii este de 24 luni de la data de începere a acestuia.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Ovidiu şi Tulcea, parte din viitoarea șosea rapidă ”Dobrogea Expres”, care va lega localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

 

CITEȘTE ȘI:

Un nou contract pentru Autostrada Transilvania va fi semnat săptămâna viitoare

IFN-urile, invitate să participe la programul IMM Leasing de echipamente şi utilaje

Cod galben de vânt puternic în sudul şi estul ţării

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...