Cod galben de vânt puternic în sudul şi estul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, rafalele putând ajunge și o la o viteză de 70 km/h.cod galben

Codul galben este valabil în intervalul 17 septembrie, ora 23.00 – 18 septembrie, ora 16.00.

Potrivit meteorologilor, în cursul nopţii de joi spre vineri (17/18 septembrie), în cea mai mare parte a Moldovei, apoi din dimineața de vineri (18 septembrie) în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h, iar, izolat, rafalele ar putea ajunge și la 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor fi înregistrate și în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, unde viteza va ajunge la 45 – 55 km/h.

Dincolo de atenționarea de Cod galben, meteorologii avertizează că temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă.

 

CITEȘTE ȘI:

România, pe locul 14 în UE la înmatriculările de vehicule noi

Eurostat: Călătoriile cu mașina au dominat, în 2018, transportul în UE

Licitație în pregătire pentru Tronsonul 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu

 

 

Adaugati comentariu