Eurostat: Călătoriile cu mașina au dominat, în 2018, transportul în UE

Maşina a reprezentat în 2018 principalul mijloc de transport intern în toate statele membre ale Uniunii Europene, comparativ cu deplasările cu trenul, autocarul sau autobuzul, arată datele publicatede Eurostat, Oficiul European de Statistică.
MAE

În 2018, călătoriile cu maşina au reprezentat 82,9% din kilometrii parcurşi de pasageri în UE, comparativ cu 9,3% în cazul autocarelor, autobuzelor şi troleibuzelor, şi 7,9% pentru trenuri.

Printre statele membre ale UE, cel mai ridicat procent de kilometri parcurşi de pasageri cu maşina s-a înregistrat în Lituania (90,4%), Portugalia (88,4%), Slovenia (86,4%), în România procentul fiind de 80,3%.

 

Sursa: Eurostat

De asemenea, cel mai ridicat procent de kilometri parcurşi de pasageri cu trenul s-a înregistrat în Austria (12,9%), Olanda (11,2%), Franţa (10,3%) şi Cehia (9,6%), în România procentul fiind de 4,3%, în timp ce în deplasările cu autocare, autobuze şi troleibuze cel mai ridicat procent de kilometri parcurşi de pasageri a fost în Ungaria (20,8%), Cipru (18,9%), Malta (17,5%). În România procentul a fost de 15,4%.

Eurostat precizează că datele din 2020 ar putea arăta diferit, ca rezultat al măsurilor de izolare şi al restricţiilor de călătorie impuse de statele membre UE pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), precum şi a schimbării preferinţelor personale, în urma epidemiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Licitație în pregătire pentru Tronsonul 3 al autostrăzii Piteşti-Sibiu

26 de noi sedii pentru permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor

Contracte semnate pentru ultimele două tronsoane din Drumul Expres Craiova – Pitești

 

 

Adaugati comentariu