Un nou contract pentru Autostrada Transilvania va fi semnat săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Nădăşelu - Mihăieşti - Zimbor (31 km), parte din Autostrada Transilvania A3, a anunțat ministrul transporturilor, Lucian Bode. 
Baia Mare- Bistrița

”La Cluj Napoca, vom semna contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă dintre Nădăşelu, Mihăieşti şi Zimbor. Vorbesc de cei 31 de kilometri, pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România îi încredinţează printr-un contract unui antreprenor român, mă refer aici la UMB Bacău, cel care va construi şi tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că prin semnarea acestui contract pentru Autostrada Transilvania, vor fi în execuţie 110 kilometri de autostradă, iar 67 de kilometri în proceduri de licitaţii, cu termen de depunere a ofertelor noiembrie acest an, respectiv tronsoanele dintre Zalău şi Nuşfalău, cu tunelul Meseş şi cel dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş.

Contractul care se va semna săptămâna viitoare vizează proiectarea şi execuţia sectoarelor 3A2 Nădăşelu – Mihăieşti (km 8+700-km 25+500) şi 3B1 Mihăieşti – Zimbor (km 0+000 – km 13+260).

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor, cu o perioadă de garanţie a lucrărilor de 60 de luni.

 

CITEȘTE ȘI:

IFN-urile, invitate să participe la programul IMM Leasing de echipamente şi utilaje

Cod galben de vânt puternic în sudul şi estul ţării

România, pe locul 14 în UE la înmatriculările de vehicule noi

 

 

Adaugati comentariu