Advertisement
Rata de incidenţă
Home Transporturi CORONAVIRUS. Unde găseşti situaţia internaţională privind răspândirea COVID-19, actualizată zilnic

CORONAVIRUS. Unde găseşti situaţia internaţională privind răspândirea COVID-19, actualizată zilnic

Informarea asupra evoluţiei răspândirii infecţiei cu COVID-19 trebuie realizată numai din surse oficiale – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică din România este actualizată zilnic situaţia la nivel global.

În România, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 17 cazuri noi de infecţie cu coronavirus, numărul persoanelor infectate urcând astfel la 64, dintre care 25 în Bucureşti. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital şi se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea şi izolarea contacţilor.

La nivel global, în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.897 cazuri noi, din care 346 decese. Numărul de cazuri noi în China continentală a fost de 20, din care 7 decese. 25% din cazurile noi au fost înregistrate în provinica Hubei. Creşteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Iran, Italia, Franţa, Germania şi Spania.
Au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Honduras, Ghana şi Trinidad Tobago.

Evoluţia la nivel global, actualizată zilnic, o găsiţi AICI, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică din România.

Atenţionare de călătorie în Franţa, Germania şi Spania

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în scop turistic sau tranzitează Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Republica Federală Germania, ca, în contextul evoluţiilor epidemiei cu COVID-19 la nivel european, să ia în considerare scurtarea şederii şi revenirea de urgenţă în România.

Până la momentul părăsirii teritoriului statelor respective, MAE reiterează recomandarea principală de a urmări informaţiile care sunt comunicate de către autorităţile locale cu atribuţii în domeniu şi de a respecta cu stricteţe recomandările acestora.

Totodată, MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze în mod constant cu privire la măsurile luate de România pentru a combate răspândirea virusului COVID-19, respectiv procedura pe care o urmează, la sosirea în România – instituirea carantinei pentru cei sosiţi în România din zona roşie şi intrarea în auto-izolare la domiciliu pentru persoanele sosite din zona galbenă.

Zonele în funcţie de care se instituie persoanelor sosite în România auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituţionalizată se regăsesc pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică din România (www.cnscbt.ro).

De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să revină în România pe cale rutieră sau feroviară să se informeze cu privire la condiţiile de intrare/tranzitare/ieşire de pe teritoriul statelor pe care le tranzitează.

MAE recomandă apelarea liniei de informare dedicată special cetăţenilor români aflaţi în afara ţării (004021 3202020) şi gestionate de către Ministerul Sănătăţii pentru recomandări şi alte informaţii suplimentare despre prevenirea şi combaterea infecţiei cu COVID-19.

Bulgaria se pregăteşte de stare de urgenţă

Până la sfârşitul săptămânii, Bulgaria va alcătui o listă a ţărilor unde există epidemie extinsă de coronavirus şi unde bulgarii vor avea interdicţie de a se deplasa, precum şi o listă de ţări ai căror cetăţeni nu vor putea intra în Bulgaria.

 

CITEŞTE ŞI:

Drumul expres Ploieşti – Găeşti, pe agenda CNAIR

PwC România: Ar trebui adoptate măsuri fiscale pentru sectoarele afectate de epidemia COVID-19

Coronavirus – impactul devastator asupra industriei auto

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

transportul public
Transporturi

Noi metode de plată digitale pentru transportul public din București

Titlurile de călătorie de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) vor putea...

Brașov
Transporturi

Terminalul de transport urban, Gara Brașov, va fi deschis în următoarele săptămâni

Cel mai mare terminal al Regiei Autonome de Transport (RAT) din Brașov,...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...