Advertisement

radu-manea-floteauto
Home Finanţare Car sharing „Sharetoo” garantează companiilor mobilitate completă

„Sharetoo” garantează companiilor mobilitate completă

Interviu cu Radu Manea, Head of Fleet Management & New Mobility – Porsche Finance Group România

În octombrie 2017, Porsche Finance Group (PFG) lansa serviciul “sharetoo”, prima soluţie de corporate car sharing din România, ce permite companiilor să optimizeze gestionarea flotelor şi să reducă semnificativ costurile asociate, pe termen lung.

Despre modul în care poate fi utilizat acest serviciu şi beneficiile pe care le aduce atât firmelor, cât şi angajaţilor acestora am discutat cu Radu Manea, Head of Fleet Management & New Mobility – Porsche Finance Group România.

În ce context companiile ar trebui să aleagă sharetoo ca soluţie de mobilitate pentru angajaţi?

În prezent, maşina este percepută drept un mijloc pentru a accesa noi experienţe. Noua generaţie are nevoie de maşini diferite pentru nevoi diverse şi preferă să testeze modele noi cu dotări moderne, modele care
pun accentul pe experienţa folosirii bunului şi nu neapărat pe deţinerea lui. Car sharing-ul este o nevoie actuală, în timp ce ideea cumpărării unei maşini pe care o vei conduce între 5 şi 10 de ani devineîncet-încet istorie.
Sharetoo se adresează, pentru moment, exclusiv companiilor, iar serviciul devine treptat disponibil şi în reţeaua naţională de distribuitori autorizaţi pentru mărcile comercializate de Porsche România.
Prin folosirea serviciului sharetoo, companiile pun la dispoziţia angajaţilor maşinile din gama mărcilor grupului, oferind o flexibilitate considerabilă a modului de utilizare. Maşinile pot fi folosite în comun sau individual, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Aveţi mai multe pachete disponibile în ofertă?

Companiile care folosesc serviciul sharetoo au trei pachete adecvate tuturor nevoilor de mobilitate.
Pachetul in-day se adresează celor care au de parcurs distanţe scurte în timpul zilei, cu o perioada de închiriere ce începe la ora 9:00 şi se încheie la ora 18:00. Tarifarea se face la oră şi există o limită de 15 km
parcurşi pentru fiecare oră.

Pachetul commute este o alternativă la transportul public şi serviciile de taxi, cu o perioadă de închiriere care începe seara şi se încheie a doua zi dimineaţa, cu o limită de 40 de km.
Pachetul daily se adresează acelora care au nevoie de o maşină pentru deplasări pe perioadă sau distanţe relativ lungi, cu o perioadă de închiriere care acoperă o zi şi o limită de 300km/zi.

Care sunt principalele avantaje pe care le aduce acest serviciu de car sharing?

Mediul corporate are nevoie de soluţii inovatore, complete şi eficiente de mobilitate. Aici intervenim noi. sharetoo garantează companiilor mobilitate completă în funcţie de necesităţile specifice ale angajaţilor. Folosind sharetoo, angajaţii au acces la maşini noi, moderne, aflate într-o stare excelentă, maşini care oferă condiţii optime de siguranţă şi confort. Astfel, firmele care necesită o flotă auto şi soluţii de mobilitate flexibile pot obţine acest lucru la o mică parte din costuri.Angajaţii pot alege o maşină diferită de fiecare dată când utilizează serviciul sharetoo. Iar folosind aplicaţia sharetoo, maşina dorită este întotdeauna la un click distanţă.

Care este tehnologia care echipează maşinile disponibile pentru sharetoo?

Maşinile sunt dotate cu tehnologie de car sharing de ultimă generaţie, de la un furnizor de top din piaţa de specialitate. Tehnologia permite accesul într-o maşină cu ajutorul unui smartphone care este conectat la platforma de rezervări. Astfel utilizatorii pot verifica în permanenţă disponibilitatea flotei sharetoo şi îşi pot planifica drumurile după bunul plac. Mixul de modele disponibile ţine de opţiunile şi nevoile clienţilor noştri. În prezent, punem la dispoziţia companiilor atât maşini electrice, cât şi maşini convenţionale cu un consum redus de combustibil, toate având înglobate tehnologii de siguranţă şi confort de ultimă generaţie. Maşinile electrice sunt parte din flota sharetoo, însă ea nu este alcătuită exclusiv din astfel de modele. Credem că maşinile electrice reprezintă o parte importantă pentru viitorul automobilismului, iar oamenii sunt interesaţi să le testeze, să le conducă, reprezentând o alternativă comodă şi interesantă mai ales pentru deplasările în oraş.

Cum îşi aleg clienţii modele de maşini? Aţi remarcat o anumită preferinţă?

Flota sharetoo nu este una fixă şi nu va fi niciodată. Deciziile privind dotările, extinderea, diminuarea numărului de maşini, precum şi mixul de modele vor ţine mereu de opţiunile clienţilor. Acesta este conceptul de bază al sharetoo, şi anume ca structura flotei, inclusiv echiparea maşinilor aflate în uz, să fie gândită şi stabilită individual, împreună cu fiecare client în funcţie de necesităţile fiecăruia. Din acest motiv şi preţurile diferă de la un client la altul.

Aţi introdus car sharing-ul pe piaţa din România prin intermediul proiectului-pilot RideOn, care ulterior s-a transformat în sharetoo. Cum a apărut această idee?

Ca orice altă idee transformată în realitate, car sharing-ul a apărut în urma identificării unei nevoi, şi anume cea de a avea la dispoziţie o flotă auto flexibilă, pe care o companie să o poată folosi atunci când are nevoie şi fără ca aceasta să fie pusă în situaţia să achiziţioneze nici măcar o singură maşină.
Totul a început de la o idee locală pe care am explorat-o în cadrul unui proiect pilot sub marca RideOn. În anul 2017 grupul PFG a creat marca sharetoo pentru serviciile de car sharing la nivel internaţional. Prin sharetoo am redefinit modul de utilizare şi chiar de deţinere a unei maşini.

Parcarea, traficul şi poluarea, cele trei mari probleme ale societăţii urbane contemporane, pot fi diminuate prin car sharing?

În București, sharetoo contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trafic, la reducerea nivelului de poluare, permițând angajaților din companii să utilizeze sharetoo atât în interes de serviciu, cât și în scopuri personale. Astfel, mai mulți utilizatori au acces la mai puține mașini.
Tot la reducerea nivelului de poluare din oraș contribuie și introducerea mașinilor electrice în cadrul flotei sharetoo.
Dezvoltarea carsharing-ului are un impact pozitiv direct asupra mediului înconjurător. Acesta se traduce în diminuarea numărului de mașini prezente în trafic, în reducerea gazelor cu efect de seră, dar și reducerea directă a cererii pentru locuri de parcare.
Cu alte cuvinte, sharetoo nu oferă doar beneficii directe utilizatorilor săi, dar influețează pozitiv și mediul unde serviciul de carsharing activează.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, Ghidul de car sharing, septembrie 2018)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

car sharing
Car sharing

Car sharing-ul corporativ, o soluţie de reducere a costurilor

Noile tendinţe din societate, tehnologia tot mai inovativă şi reglementările restrictive puse...

car sharing
Car sharingRent a car

Vrei să faci car sharing? Află cum trebuie să te pregătești pentru a câștiga bani

Serviciile de car sharing și-au făcut loc și pe piața din România,...

Car sharingMonitorizare și aplicații

BlaBlaCar, planuri de expansiune masivă

BlaBlaCar, serviciul de carpooling inițiat de un start-up francez, a obţinut 115...

Car sharingMonitorizare și aplicații

MINI Sharing a fost lansată și în Germania și Olanda

MINI Sharing îți permite să ”împarţi” propriul automobil cu prietenii şi familia....