Elon Musk, forţat să plece de la conducerea Tesla

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, va demisiona din funcţia de preşedinte al producătorului de automobile electrice şi va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri încheiate cu SEC - Comisia de valori mobiliare şi de schimb valutar din SUA. Musk va rămâne CEO şi va mai păstra un loc în Consiliul de Administraţie, dar nu ca preşedinte.Elon Musk

Acordul pune punct unui episod care s-ar fi putut transforma într-o luptă potenţial dăunătoare atât pentru Musk, cât şi pentru compania Tesla şi acţionarii săia.

Musk va demisiona din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie în 45 de zile de la data încheierii acordului, termenul începând de sâmbătă, 29 septembrie. El a fost de acord să nu solicite realegerea sau să nu accepte o numire în funcţia de preşedinte timp de trei ani. În baza acordului cu SEC, va fi numit un preşedinte independent.

Tesla va plăti şi o penalizare de 20 milioane dolari. Reprezentanţii SEC au declarat că amenda şi taxa împotriva companiei se datorează faptului că Tesla nu a solicitat controale referitoare la tweet-urile lui Musk.

Ca parte a acordului, acesta nu trebuie nici să admită, nici să nege acuzaţiile SEC.

Tesla a fost, de asemenea, de acord să numească doi noi directori independenţi în Consiliul de Administraţie, să înfiinţeze un nou comitet de directori independenţi şi să instituie controale şi proceduri suplimentare pentru a supraveghea comunicaţiile lui Musk, potrivit SEC. Acest lucru înseamnă, probabil, că Musk, care intră frecvent pe Twitter pentru a dezvălui noi produse, caracteristici şi actualizări pentru companiile sale multiple, va fi mult mai restricţionat de acum înainte. Cel puţin atunci când vine vorba de tweet-urile despre Tesla.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

Adaugati comentariu