Cod roşu şi restricţii de circulaţie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Secretariatul General de Protecţie Civilă a emis un comunicat de presă în legătură cu continuarea înrăutăţirii vremii - cod roşu, în perioada 29-30 septembrie 2018.
Bulgaria

Regiunile cele mai afectate din Grecia sunt: Peloponez, Insulele Ionice şi, în special, Attica (ploi şi furtuni cu vânt la rafală de până la 9-10 Beaufort şi posibile inundaţii).

Autorităţile elene au anunţat închiderea următoarelor drumuri naţionale:

  • Athens-Korinthos (în apropiere de Kinetta);
  • Korinthos-Kalamata;
  • Elefsina-Thiva;
  • Argos-Nafplio;
  • Karaiskakis (în regiunea Pireu).

De asemenea, Aeroportul Internaţional “Eleftherios Venizelos“ din Atena înregistrează întârzieri ale curselor aeriene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Adaugati comentariu