Podul de la Gilău, deschis circulaţiei rutiere

Lucrările de la Podul Gilău peste Someşul Mic au fost recepţionate de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare Rutieră (CNAIR), circulaţia fiind deschisă pe încă 9,6 km de autostradă.autostrada de centură

Podul, în lungime de 320 m, face legătura între Gilău şi Nădăşelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii şi Nădăşelu.

Sectorul de autostradă deschis circulaţiei face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel International Inc.

Podul peste Someş în zona Gilău a fost parţial construit încă de pe timpul contractului cu Bechtel. Pentru finalizarea sa, fosta CNADNR lansase în 2015 o licitaţie, care, în cele din urmă, a fost anulată. Relansată abia în octombrie 2016, ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017. Conform caietului de sarcini, după semnarea contractului, termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost de 10 luni.

Fără podul peste Someş, pe tronsonul de 8,7 kilometri de la Gilău la Nădăşelu, finalizat în 2017, nu s-a putut circula, fiind denumit de presă autostrada-muzeu.

Sectorul dintre Gilău şi Nădăşelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă la cei 774 de km de autostradă existenţi.

Reamintim că în 30 iulie 2018, a mai fost deschisă ciculaţia pe 29 km din autostrada Sebeş – Turda.

Adaugati comentariu