Şeful Audi, arestat în dosarul Dieselgate

Rupert Stadler, directorul general al Audi, parte a concernului Volkswagen, a fost reţinut luni de autorităţile germane, acesta fiind cel mai important oficial din grupul VW care a fost arestat din cauza scandalului Dieselgate.Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a confirmat, pentru Reuters, informaţia, adăugând că Rupert Stadler beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Şeful Audi a fost reţinut ca urmare a îngrijorărilor că ar putea împiedica investigaţia care se derulează în prezent în scandalul manipulării emisiilor poluante.

„În cadrul investigaţiei cu privire la dosarul diesel şi al motoarelor Audi, procuratura din Munchen a pus în aplicare un mandat de arestare împotriva lui Rupert Stadler la data de 18 iunie 2018”, se arată într-un comunicat al procuraturii, care mai precizează că arestarea lui Stadler a fost făcută la cererea autorităţilor americane.

Volkswagen a recunoscut în luna septembrie 2015 că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, declanşând cel mai mare scandal din istoria companiei. Autorităţile americane au depus plângere împotriva fostului director general de la VW, Martin Winterkorn însă este puţin probabil ca acesta să ajungă în tribunalele din SUA pentru că Germania nu îşi extrădează cetăţenii în ţările din afara Uniunii Europene.

Scandalul Dieselgate a costat până acum grupul Volkswagen peste 25 de miliarde euro în răscumpărări, amenzi şi compensaţii, iar compania este implicată în continuare în dispute juridice atât în Germania, cât şi peste hotare.

 

 

Adaugati comentariu