Romfilatelia lansează o nouă serie de mărci poştale dedicată pasionaţilor de automobile

Romfilatelia continuă seria tematicilor de mărci poştale dedicate pasionaţilor de automobile, introducând în circulaţie joi, 26 ianaurie, emisiunea ”Istoria automobilului”, aducând, astfel, în atenţia colecţionarilor, a pasionaţilor domeniului şi nu numai, patru maşini de epocă şi firmele producătoare şi un set de cărţi poştale maxime pentru iubitorii de maximafilie.
Romfilatelia

Inventatorul automobilului în accepţiune modernă este Karl Benz. De origine germană, el a obţinut patentul pentru automobil, undeva în anul 1886. Maşina sa purta denumirea de Motorwagen şi reprezenta un automobil pe bază de motor cu explozie în patru timpi ce atingea doar 16 km/ h.

Pentru emisiunea lansată joi, Romfilatelia a ales maşina electrică Jamais Contente, („Niciodată mulţumită”), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, primul vehicul care a depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră.

De asemenea, sunt ilustrate: un automobil produs de firma De Dion-Bouton (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 Lei), unul purtând marca Brasier ( pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) şi un altul produs de firma americană Duryea (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Romfilatelia

Romfilatelia mulţumeşte domnului dr. inginer Marius Muntean, autorul cărţii „Pionieri ai curselor auto”, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Munca de acasă permite economii de timp de 72 de minute/zi pentru navetiști

Reuters: Ungurii se aprovizionează cu combustibil mai ieftin din Slovacia și România

 

 

 

Adaugati comentariu