Cod galben de ninsoare, viscol şi vânt puternic, până sâmbătă seara

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului pentru Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali, care va va intra în vigoare vineri dimineaţa şi va fi valabilă până sâmbătă seara.Cod galben de ninsoare

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00, în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25-40 litri/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) şi vizibilitate scăzută.

Meteorologii avertizează că pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania şi Moldova.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Romfilatelia lansează o nouă serie de mărci poştale dedicată pasionaţilor de automobile

OPEC avertizează că revenirea cererii în China ar putea crește prețurile carburanților

 

 

 

Adaugati comentariu