Advertisement

Ripsaw EV2 și EV3
Home Piaţa auto Autoturisme Ripsaw EV2 și EV3 – tancul ”civil”

Ripsaw EV2 și EV3 – tancul ”civil”

Acesta este cel mai capabil off-roader pentru 1-4 persoane pe care îl vei găsi pe piață. Se numește Ripsaw EV2 sau EV3, se deplasează pe șenile și are un raport de 2,3 kg/CP!Americanii de la Ripsaw ne aduc patru off-roadere extreme, dotate cu 1 – 4 locuri, cu șenile și cu motoare extrem de puternice. Numele tuturor începe cu EV, dar fără a avea vreo legăturtă cu propulsia electrică, ci cu faptul că sunt vehicule extreme.

Ripsaw EV2 și EV3

Totul despre rivalul lui Ripsaw EV3-F4, Sherp the Ark!

Prima variantă, Ripsaw EV2, a apărut în 2015 și a fost înlocuit de gama EV3, aflată în declinările F1, F2 și F4, în funcție de numărul de locrui pe care îl oferă. În funcție de echipare și versiune, prețurile trec frecvent de 500.000 de dolari americani, mai ales că fabricarea unui exemplar durează până la 6 luni.

Cel mai capabil dintre ele este Ripsaw EV3-F1, care poate fi dotat cu motoare ce produc până la 1.500 CP, fapt care permite un raport kg/CP de 2,3:1. Aici nu mai vorbim de capacități de trecere pe porțiuni accidentate, ci de viteze tipice șoselei atinse în regim off-road.

Ripsaw EV2 și EV3

Shaman 8WD – un off-roader gigantic!

Ca să detaliem, tancul poate fi animat de motoare pe benzină cu 500 – 1.500 CP sau de motoare diesel de 500 – 1.000 CP și, în funcție de raportul final, poate dezvolta o viteză maximă de 88, 96 sau 120 km/h.

Ripsaw EV2 și EV3

La comandă, poate fi livrat cu șine de rezervă și tren de rulare complet de rezervă și poate fi dotat cu încălzire în cockpit, pentru a putea fi folosit în zonele cu temperaturi scăzute. Standard vine cu rezervor de combustibil de 121 litri, dar opțional i se mai poate adăuga încă un rezervor identic.

Ripsaw EV2 și EV3

Șasiul este, de fapt, un exoschelet tubular îmbinat prin sudură, pe care este montat, prin intermediul unei suspensii ”super smooth” cu 6 perechi amortizor-arc elicoidal, un tren de rulare cu șine. Suspensiile au o cursă de 40 cm, iar cockpitul este suspendat pe suspensii pneumatice.

Cu o lățime totală de 2,53 m și o înălțime de 1,86 m și cântărind 3.500 kg, Ripsaw EV3-F1 poate fi cumpărat de la dealerii din SUA, Canada, Orientul Mijlociu și Asia. În Europa încă nu există un dealer Ripsaw.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...