Advertisement

noile restricții
Home Administrare flote Juridic Noile restricții se aplică începând de duminică. Cum arată declaraţia pe proprie răspundere

Noile restricții se aplică începând de duminică. Cum arată declaraţia pe proprie răspundere

Hotărârea de Guvern, adoptată joi, privind noile restricții pentru combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori.

Excepţiile prevăzute sunt

  • deplasările în interes profesional,
  • pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată,
  • achiziţionarea de medicamente,
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit,
  • pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau deces,

În aceste cazuri este obligatorie prezentarea unei declaraţii pe proprie răspundere, completată în prealabil.

noile restricții

De asemenea, hotărârea stipulează că desfăşurarea activităţii operatorilor economici cu activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este permisă până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori.

noile restricții

Când incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulaţia în intervalul orar 20:00 – 5:00 şi se reduce programul operatorilor economici până la ora 18:00 pe toată săptămâna.

Totodată, în HG privind noile restricții, este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Hotărârea mai prevede că fac excepţie de la acest program unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii cu activitate de livrare la domiciliu şi în domeniul rutier persoanele care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de nouă locuri pe scaune.

Totodată, duminică este permisă circulaţia până la ora 22:00 pentru participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea de Pesah şi în 3 şi 4 aprilie până la ora 2,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui Catolic.

Sâmbătă, au fost raportate 5.869 de noi cazuri de Covid-19. Totodată, s-au înregistrat 162 de decese. La ATI sunt internaţi 1.373 de pacienţi, numărul fiind în creştere.

Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în municipiul Bucureşti – 864 şi judeţele Ilfov – 356, Cluj – 301, Timiş – 292, Braşov – 263, Constanţa – 262.

În Bucureşti, rata de infectare a crescut la 6,88 la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă se înregistrează în judeţul Ilfov – 8,33 la mia de locuitori, urmat de municipiul Bucureşti şi de judeţul Timiş, cu 6,03.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului

Cerere de fonduri europene pentru modernizarea și construcția a 58 de poduri din 15 județe

CNAIR a lansat un site pentru Autostrada A3 Ploiești-Brașov

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permisele de conducere
Juridic

Șoferii sunt anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisele de conducere

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculari a lansat, în luna iulie...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...