Rata medie într-un contract de leasing operaţional este de 350 euro

Reprezentanţii industriei de profil consideră că finanţarea flotele prin leasing operaţional, combinată cu externalizarea serviciilor de administrare, poate aduce companiilor economii de zeci sau sute de mii de euro.
Garda Națională de Mediu

“Dacă estimăm o rată medie pentru un leasing operaţional la 350 euro, iar prin externalizare se poate obţine o reducere a costurilor cu administrarea flotelor de 15%, la o durată medie de viaţă a autovehiculului de 42-45 de luni, vorbim, pentru această perioadă, de economii de 1.500 – 2.000 euro/maşină. Astfel, în cazul unei companii mari, cu un parc auto semnificativ, se ajunge la economii cu flota auto de zeci de mii de euro sau chiar de sute de mii de euro”, este de părere Bogdan Apahidean, directorul general al companiei LeasePlan Romania, lider pe piaţa românească de leasing operaţional.

Piaţa de leasing operaţional va atinge în acest an aproximativ 50.000 de unităţi, în creştere cu 15% faţă de 2013, cifra fiind superioară obiectivului anunţat la începutul anului, când au fost estimate 45.000 de unităţi.

Adaugati comentariu