RAR. Defecțiuni majore la peste 90% dintre vehiculele controlate în Capitală

În perioada 21-23 mai, inspectorii RAR, împreună cu poliţiştii rutieri, au desfăşurat, în municipiul Bucureşti, acţiuni de control care au vizat verificarea autovehiculelor cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului.
RAR

Conform reprezentanţilor RAR, în timpul controalelor care au avut loc pe timpul nopţii au fost verificate în trafic 32 de autovehicule, iar 90,62% dintre acestea aveau deficienţe majore şi/sau periculoase, iar 59,37% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante.

„Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate starea tehnică bună a maşinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitaţi să treceţi pe la service de câte ori este necesar şi să aveţi grijă să păstraţi autovehiculul în parametri de siguranţă. Vă reamintim, de asemenea, că puteţi redobândi talonul reţinut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecţiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezenţantele Registrului Auto Român din întreaga ţară”, au arătat reprezentanţii RAR.

Aceştia au precizat că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule în cazul cărora există suspiciuni că au defecţiuni.

”Scopul nostru este acela de a înlătura de pe drumurile publice autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului sau creează disconfort altor participanți la trafic”, au mai arătat reprezentanții RAR.

 

CITEȘTE ȘI:

Licitație pentru realizarea Studiului de fezabilitate destinat VO Sighetu Marmației

Activitatea fabricii Continental din Nădab va fi transferată la unitatea de producție din Carei

Documentația tehnică pentru VO Baia Mare a fost lansată în licitație

 

 

Adaugati comentariu