Limuzina Paykan Hillman-Hunter a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație

Șase mașini de epocă, printre care și limuzina Paykan Hillman-Hunter a lui Nicolae Ceaușescu vor fi scoase la vânzare prin licitație, joi, în regim online, pe platforma Artmark.
Ceaușescu

Limuzina Paykan Hillman-Hunter, una dintre cele mai importante piese din licitație, a fost primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la ultimul șah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, cu prilejul alegerii sale, în 1974, în funcția de președinte al Republicii Socialiste România. Mașina, luxoasă pentru acea vreme, a fost fabricată în Iran la începutul anilor ’70, sub licență Hillman, după model Chrysler, lansând proaspăta industrie automobilistică iraniană și devenind, cu vremea, simbol național al industriei iraniene. Mașina de colecție beneficiază de certificat de proveniență din partea R.A.A.P.P.S., este funcțională și are un preț de pornire în licitație de doar 4.000 de euro.

Alături de limuzina lui Nicolae Ceaușescu, în același eveniment, sunt scoase la licitație alte 5 mașini rare, cu un design unic și forme de inginerie neobișnuite pentru perioada în care au fost construite.

daimler

Este vorba de Jaguar XJ40 „Daimler”, un model produs în 1989 și care a primit titlul de cea mai sigură mașină din Marea Britanie. Astăzi, mașina de colecție, care în epocă oferea piese inovatoare precum măsuțe de mahon pentru pasagerii din spate, scaune electrice, pilot automat sau închidere centralizată, are un preț de pornire de 5.000 de euro.

Tot în cadrul licitației, mai sunt scoase la vânzare alte 168 de piese de colecție, printre care un diamant cu prețul de pornire de 40.000 de euro, ceasuri de lux și o colecție de genți rare.

Cele 6 mașini de colecție pot fi admirate în curtea Palatului Cesianu-Racoviță, iar selecția de bijuterii și ceasuri exclusiviste, alături de colecția de genți, își așteaptă vizitatorii în sălile palatului.

 

CITEȘTE ȘI:

RAR. Defecțiuni majore la peste 90% dintre vehiculele controlate în Capitală

Licitație pentru realizarea Studiului de fezabilitate destinat VO Sighetu Marmației

Activitatea fabricii Continental din Nădab va fi transferată la unitatea de producție din Carei

 

 

Adaugati comentariu