Rabla Clasic şi Rabla Plus
Home Finanţare Rabla şi Rabla Plus. Soluţii pentru companiile propuse spre respingere

Rabla şi Rabla Plus. Soluţii pentru companiile propuse spre respingere

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei, în data de 13 iunie 2017, primele liste cu persoanele juridice care nu au îndeplinit condiţii de formă în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Aceste persoane juridice beneficiază de procedura nou introdusă în ghidurile de finanţare, prin care se pot îndrepta, în termen de 10 zile lucrătoare de la publicare, motivele de formă care au condus la propunerea respingerii cererii de finanţare.

În vederea remedierii motivelor de respingere care ţin de formă, solicitanţii vor trimite documentele necesare completării/clarificării, numai în plic sigilat, la registratura Administraţiei Fondului pentru Mediu, o singură dată pentru acelaşi dosar, până la data de 27 iunie 2017, inclusiv.

În perioada imediat următoare, Administraţia Fondului pentru Mediu va publica listele cu persoanele juridice respinse pentru motive de fond care vor avea posibilitatea să depună contestaţii conform ghidurilor de finanţare sau să depună un nou dosar în cadrul sesiunilor deschise aferente ambelor programe până la data de 29 septembrie 2017.

De asemenea, vor fi publicate listele cu persoanele juridice acceptate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus, după ce acestea vor fi aprobate în cadrul şedinţei Comitetului de Avizare.

În anul 2017, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane lei.

Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei şi se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o maşină mai veche de 8 ani şi decide să achiziţioneze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât şi de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei şi ecotichetul de 20.000 lei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 110 vehicule Master destinate transportului elevilor din mediul rural

110 vehicule Renault Master au fost livrate ieri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor...

Compania Municipală Parking
Finanţare

Compania Municipală Parking se dotează cu autospeciale pentru ridicări auto şi transport

Compania Municipală Parking București a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a cinci autospeciale...