Advertisement

producția de vehicule electrice
Home Piaţa auto Flotă verde Rabla Plus 2020. Vor fi finanţate minimum 3.000 maşini electrice

Rabla Plus 2020. Vor fi finanţate minimum 3.000 maşini electrice

Guvernul şi-a asumat să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla Clasic 2020, cât şi pentru programul Rabla Plus 2020, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit acestuia, programul Rabla Clasic 2020 va lansat în luna martie, la Craiova, în cadrul unui eveniment organizat la fabrica de automobile Ford.

„Pentru Rabla Clasic ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut, iar pentru Rabla Plus 2020, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane lei la 140 milioane lei, urmând ca în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să finanţăm minim 3.000 de maşini electrice”, a precizat ministrul Mediului.

Acesta a adăugat că se va păstra valoarea unui eco-voucher de aproximativ 10.000 de euro. „Dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro”, a completat oficialul.

Programul Rabla Plus a demarat în anul 2016, până în prezent fiind achiziţionate, prin intermediul eco-tichetelor acordate de AFM, un număr de 2.933 de maşini electrice şi hibride plug-in.

La rândul său, premierul Ludovic Orban, a afirmat că pentru a putea crea un stimulent în începerea producţiei de maşini electrice în România trebuie să existe un parteneriat foarte serios între producători şi autorităţile guvernamentale.

„Ppentru a putea crea un stimulent în începerea producţiei de maşini electrice cu siguranţă trebuie să existe un parteneriat foarte serios între industrie, între producător şi autorităţile guvernamentale”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că pentru a demara această posibilă producţie a unor automobile electrice sau hibride sunt determinanţi mai mulţi factori, printre care se află şi dezvoltarea unei infrastructuri de staţii de încărcare electrică, pentru care există şi posibilitatea de a utiliza fonduri europene pentru a dezvolta o reţea pentru utilizarea maşinilor electrice.

 

CITEŞTE ŞI:

Mega-uzină europeană pentru producerea de baterii pentru maşini electrice

Şoferii vor folosi luminile de întâlnire şi pe drumurile naţionale. Proiect

Sancţiuni pentru trucarea unor licitaţii privind semnalizarea rutieră

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verde

Volvo EX90 va ajunge la clienții din România începând cu luna noiembrie

Volvo anunță că primul SUV EX90 integral electric a fost lansat pe...

Flotă verde

Allview Auto a comercializat deja 100 de unități CityZEN

Compania Allview Auto, care comercializează în România mașinile electrice CityZEN, și-a atins...

APIA
Flotă verdeFonduri publice

Flota APIA se extinde cu 36 de mașini electrice prin Rabla Plus

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lansat licitația pentru...

Flotă verde

Leapmotor vine în România

Leapmotor International a desemnat AUTOGREEN MOTOR, care face parte din grupul AUTOITALIA,...