Mega-uzină europeană pentru producerea de baterii pentru maşini electrice

Germania va construi la Kaiserslautern, iar Franţa, în regiunea Hauts de France două fabrici de baterii pentru maşini electrice, parte ale aceluiaşi proiect european.
Ministerul Afacerilor Externe

Unitatea de la Kaiserslautern va fi numită Automotive Cell Co, investiţia pentru producerea de baterii pentru maşini electrice fiind de aproximativ 2 miliarde de euro. Se estimează că activitatea va demara în 2024, cu 2.000 de angajaţi.

Fabrica franceză va costa alte 3 miliarde de euro.

Împreună vor avea o capacitate combinată de producţie de aproximativ 48 de Gigavaţi oră şi vor acoperi între 10 şi 15% din cererea de baterii din Europa.

Germania şi Franţa „vor să construiască cele mai bune şi mai sustenabile. Sunt convins că celulele de baterii produse la Kaiserslautern vor stabili noi standarde”, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Anunţul făcut de ministrul german al Economiei scoate în evidenţă dorinţa statelor din UE de a recupera decalajul care le separă de competitorii asiatici, care în prezent domină piaţa producţiei de baterii. Celule pentru baterii precum şi dispozitivele electronice şi programele software complementare sunt echivalente cu jumătate din valoare unui autovehicul electric.

 

CItiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Şoferii vor folosi luminile de întâlnire şi pe drumurile naţionale. Proiect

Toate drumurile naţionale sunt deschise circulaţiei

Sancţiuni pentru trucarea unor licitaţii privind semnalizarea rutieră

 

Adaugati comentariu