Rabla pentru Motociclete ar putea fi lansat în acest an

Programul Rabla pentru Motociclete ar putea fi lansat în 2020, a anunţat Răzvan Pavel, preşedintele motoADN – Asociaţia pentru Dezvoltarea Naţională a Motociclismului, după o discuţie cu reprezentanţii Adiministraţiei Fondului de Mediu.
Rabla pentru Motociclete

La întâlnire au luat parte preşedintele AFM, reprezentanţii motoADN – Asociaţia pentru Dezvoltarea Naţională a Motociclismului, precum şi cei ai altor asociaţii şi cluburi moto din România.

În 2019, asociaţia motoADN a demarat o serie de acţiuni pentru crearea şi implementarea programului RABLA MOTO. „În acest demers, motoADN reprezintă vocea şi interesele a peste 8.000 de persoane care au semnat petiţia de susţinere a implementării programului RABLA MOTO. Proiectul beneficiază şi de susţinerea activă a numeroase asociaţii şi cluburi moto”, a precizat Răzvan Pavel.

motoADN propune ca voucherele RABLA, obţinute la casarea unei maşini vechi, să poată fi folosite şi pentru achiziţia de motociclete şi scutere noi. „În acest fel va creşte impactul pozitiv al acestui program de protecţie a mediului şi se elimină discriminarea persoanelor care vor să achiziţioneze o motocicletă, nu un autoturism, prin accesarea programului RABLA”, spune preşedintele motoADN.

Acestea argumentează propunerea prin prisma experienţei din anii anteriori, când un număr semnificativ de vouchere au rămas nedecontate, ceea ce înseamnă că includerea motocicletelor nu va afecta programul RABLA existent, ci îl va extinde către mai mulţi beneficiari şi va elimina discriminarea persoanelor care doreau achiziţia unei motociclete, nu a unei maşini.

„Estimăm că un număr de 2.500 de vouchere ar acoperi nevoile pieţei în primul an de funcţionare a programului RABLA MOTO”, conchide Răzvan Pavel.

 

CITEŞTE ŞI:

„Undă verde” pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamţ

3 motive să-ți schimbi mașina cu noul Ford Puma

Camere video pentru Poliţia Rutieră. Cum este în alte ţări şi cât costă

 

Adaugati comentariu