Rabla 2020. Noi dosare de finanţare aprobate pentru companii

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a avizat, vineri, 144 de noi dosare de finanţare. Un număr de 322 de autovehicule vor putea fi achiziţionate astfel de către persoanele juridice prin programele Rabla 2020, din care 53 de unităţi prin Rabla Plus.
Rabla local

În programul Rabla, au fost aprobate 106 dosare pentru pentru 269 autovehicule, precum și o contestație pentru doua autovehicule.

În programul Rabla Plus, au fost aprobate 38 dosare pentru 53 autovehicule (38 pur electrice, 13 electrice hibride şi două motociclete electrice) şi o contestaţie pentru trei autovehicule 100% electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente, şi se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi.

Programul Rabla 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul Rabla Plus a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz închide fabrica din Franța, unde produce modelele Smart

Controale în trafic după ”pirați rutieri”. 250 de vehicule au fost trase pe dreapta

Vehicul electric cu 300 km autonomie la 8.165 euro

Adaugati comentariu