Mercedes-Benz închide fabrica din Franța, unde produce modelele Smart

Mercedes-Benz și-a anunțat planurile de a închide fabrica din Hambach (Franța), unde sunt produse în prezent modelele Smart, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și de eficientizare a rețelei sale de producție.
Mercedes

Uzina, amplasată din provincia Moselle, cunoscută inițial ca „Smartville”, a fost deschisă în 1997 pentru a construi modele de oraș pentru Mercedes. Acum produce modelele electrice Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet. În fabrică lucrează în prezent aproximativ 1600 de angajați.

În 2018, Mercedes a anunțat o investiție de 500 de milioane de euro pentru trecerea la producția de mașini electrice, intenționând să producă și Mercedes EQ alături de linia Smart. Însă anul trecut, Mercedes-Benz a vândut 50% din marca Smart companiei chineze Geely, producția viitoarelor modele fiind mutată în China, ca parte a acordului, o decizie care a ridicat întrebări cu privire la viitorul uzinei de la Hambach.

Compania germană a declarat că nevoia de a investi în electrificarea și digitalizarea vehiculelor și reducerea emisiilor de CO2 în procesul de producție, împreună cu impactul economic al Covid-19, a condus la adoptarea unor măsuri pentru „îmbunătățirea durabilă a structurii costurilor și pentru creșterea semnificativă a eficienței“.

 

Citiți articolul intergral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Controale în trafic după ”pirați rutieri”. 250 de vehicule au fost trase pe dreapta

Vehicul electric cu 300 km autonomie la 8.165 euro

4 din 10 români și-au redus cheltuielile în perioada regimului de izolare

 

Adaugati comentariu