Advertisement
Drumul Expres București - Târgoviște
Home Infrastructură Proiect pentru Drumul Expres Ovidiu – Tulcea

Proiect pentru Drumul Expres Ovidiu – Tulcea

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de hotărâre pentru aprobarea cheltuielilor destinate elaborării Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de execuţie pentru drumul expres Ovidiu (Constanţa) – Tulcea, cheltuieli estimate la 30,46 milioane lei.

Drumul Expres Ovidiu (Constanţa) – Tulcea este cuprins în Master Planul General de Transport cu denumirea generică „Dobrogea Expres”, indicativ DX8, urmând să facă legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Valoarea estimată a proiectului de elaborare a documentaţiei este de 30,46 milioane lei cu TVA, finanţarea urmând a se realiza din fondurile nerambursabile ale Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 şi din alocaţii bugetare prin Ministerul Transporturilor.

Traseul actual principal ce realizeaza legătura între Municipiul Constanţa şi Municipiul Tulcea este asigurat de Drumul Naţional DN22 (E87), un traseu cu câte o bandă de circulaţie pe sens şi cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulaţie a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulaţie pe sens.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienţa economică a reţelei de transport din România şi de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Constanţa şi Tulcea, îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional.

Proiectul satisface, de asemenea, obiectivul de dezvoltare regională Tulcea fiind poarta de intrare către Delta Dunării, cu resursele sale ecologice şi potenţialul turistic unice în lume. Proiectul formează o parte a traseului între Constanţa şi regiunea de nord-est a României. Analiza fluxurilor de trafic din Modelul Naţional de Transport arată că standardul potrivit pentru acest proiect este cel de drum expres”, spun reprezentanţii Ministerului
Transporturilor.

 

CITEŞTE ŞI:

Autostrada Nordului va fi scoasă la licitaţie în 2019, promite ministrul Cuc

Încă un pas spre Autostrada Marii Uniri

Cum a rămas în ceaţă Drumul Expres dintre Autostrada A3 şi aeroport

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...