Încă un pas spre Autostrada Unirii – A8

Reactualizarea Studiului de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii - A8, va fi realizată de compania spaniolă Ingineria Especializada Obra Civil Industrial.vânzare de bunuri

Valoarea estimată a contractului este de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestată.

„Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate, a fost lansată licitaţia pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a făcut până pe 3 aprilie. Iată că suntem aici, în faţa dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (…) Am înţeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înţeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm şi stau ‘”călare'” pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mişcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înţeles şi funcţionarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective (…) După semnarea contractului, voi avea o discuţie (…) să vedem cum putem scurta cât mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul că pe partea noastră, noi ne facem treaba, dar ştiţi foarte bine că suntem condiţionaţi şi de acordul de mediu, care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obţinut”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Construcţia tronsoanelor Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Iaşi – Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmând ca tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi să fie construit prin parteneriat public-privat.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum a rămas în ceaţă Drumul Expres dintre Autostrada A3 şi aeroport

Finanţare pentru Autostrada Transilvania, lotul Biharia-Borş

 

Adaugati comentariu