Advertisement

insolvență
Home Finanţare Fonduri publice Programul IMM Invest va fi reluat cu modificări. Firmele vor putea primi mai mulţi bani

Programul IMM Invest va fi reluat cu modificări. Firmele vor putea primi mai mulţi bani

Programul IMM Invest va demara peste câteva zile, iar firmele vor putea să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Acesta recunoscut că aplicaţia are o „problemă de IT”. Vineri, 17 aprilie, când portalul imminvest.ro s-a blocat, şeful Finanţelor considera că a fost vorba despre un atac informatic.

„Avem o problemă de IT. În câteva zile, programul va reporni. (…) Am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două. IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România, astăzi, sunt bancabile aproximativ 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a menţionat că site-ul IMM Invest este supus, în această perioadă, unor teste de fiabilitate, adăugând că vrea să se asigure că atunci când va porni nu vor mai exista probleme.

Citeşte şi:

Atac informativ asupra portalului IMM Invest? 200 de aplicaţii pe secundă

Platforma IMM Invest pentru înscrierea în programul de credite garantate de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii s-a blocat vinerea trecută, la puţin timp de la demararea programului, ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmând că probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul şi avertizând că va afla cine este în spatele acestui atac.

Tot vinerea trecută, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a explicat că portalul a început să fie accesat încă de la ora 5.30, a înregistrat o creştere graduală a numărului de utilizatori în jurul orei 8.30 ( 2.785 utilizatori) şi la ora deschiderii oficiale a aplicaţiei a avut loc o creştere bruscă a numărului de solicitări, care a atins un număr de 397.000 de accesări/minut, provenite din 132.000 de conexiuni.

Cu toate acestea, nici măcar un singur beneficiar nu a putut să se înregistreze, mai mult ambele site-uri care deserveau programul, www.imminvest.ro şi www.fngcimm.ro, găzduite în locaţii distincte şi de către provideri diferiţi, au fost blocate.

Citeşte şi:

Vineri începe programul IMM Invest. Cum intri în aplicaţie

În programul IMM Invest România, beneficiarii eligibili sunt IMM-urile care au obţinut din partea Ministerului Economiei un atestat care certifică faptul că au suferit pierderi de natură economică datorate epidemiei de Coronavirus in Romania.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bârlad
Fonduri publice

Primăria Bârlad achiziționează 11 autoturisme electrice, prin programul Rabla Plus

Primăria municipiului Bârlad intenționează să achiziționeze un număr de 11 autoturisme electrice,...

CAFE
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...

Poliția Locală Timișoara
Fonduri publice

Poliția Locală Timișoara își reînnoiește flota cu 7 autospeciale, prin programul Rabla

Poliția Locală Timișoara intenționează să achiziționeaze 7 autospeciale prin programul Rabla Clasic,...

AFIR
Fonduri publice

AFIR își completează parcul auto cu 33 de autovehicule, în valoare de peste 3 mil. lei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) își completează parcul auto cu 33...