Advertisement

IMM Invest
Home Finanţare Fonduri publice Atac informativ asupra portalului IMM Invest? 200 de aplicaţii pe secundă

Atac informativ asupra portalului IMM Invest? 200 de aplicaţii pe secundă

Ministrul Finanţelor, Florin Câţu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că portalul IMM INVEST a fost atacat, iar în perioada cât acesta nu funcţionează nu se înregistrează nimeni.

“Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu şi nici românii oneşti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne aşteptam la o asemenea ticăloşie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac şi îi voi prezenta public. De un lucru vă asigur pe toţi. Pe perioada cât site-ul nu funcţionează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio şmecherie”, a scris Florin Câţu.

Ulterior, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a transmis că portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă încă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei, fiind într-o creştere exponenţială, în condiţiile în care site-ul este blocat.

“Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicaţiei (n.n. ora 10). În etapa de dezvoltare şi testare au fost verificate şi validate atât condiţiile de securitate, cât şi condiţiile funcţionale, în cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridică suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. În acest moment, echipa de suport tehnic a aplicaţiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice. Echipele noastre fac eforturi deosebite pentru a remedia situaţia şi îi asigurăm pe toţi antreprenorii că, în cel mai scurt timp, procesul de înscriere va fi reluat în parametri optimi”, a precizat instituţia.

Potrivit FNGCIMM, principiul de înscriere în program nu este „primul venit, primul servit”, iar aplicaţia va rămâne deschisă până la sfârşitul acestui an.

Începând de vineri, IMM-urile din România au acces la programul IMM Invest, prin care pot beneficia credite garantate cu până la 90%.

Programul a fost lansat azi la ora 10.

FNGCIMM va garanta finanţările din programul IMM INVEST în numele şi în contul statului român, iar garanţiile vor putea acoperi un procent de maximum 80% din creditele de investiţii, cu o valoare maximă de 10 milioane de lei, şi din creditele/liniile de credit destinate finanţării capitalului de lucru necesar întreprinderilor mijlocii, în valoare de până la 5 milioane de lei, şi/sau un procent de 90% din creditele/liniile de credit, în valoare de până la un milion de lei acordate întreprinderilor mici, respectiv din creditele/liniile de credit de până la 500.000 lei, acordate microîntreprinderilor.

Pentru IMM-urile nou-înfiinţate, valoarea maximă a finanţării pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru va fi calculată ca dublul mediei cheltuielilor aferente capitalului de lucru din balanţele lunare.

Durata maximă a finanţării în cazul creditelor pentru realizarea de investiţii este de 72 de luni, cu o perioadă de graţie de maxim 18 luni, iar durata maximă a finanţării în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru este de 36 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă de încă 36 de luni.

 

CITEŞTE ŞI:

Totul despre Chaos, hypercarul grecesc de 3.000 CP

Cine va furniza carburanţii pentru flota de sute de maşini deţinută de Poşta Română

Volkswagen Tiguan va primi un facelift radical

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

baterii
Fonduri publice

Primăria Bârlad achiziționează 11 autoturisme electrice, prin programul Rabla Plus

Primăria municipiului Bârlad intenționează să achiziționeze un număr de 11 autoturisme electrice,...

CAFE
Fonduri publice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice

Primăria Galați își cumpără o flotă de 15 mașini electrice, prin programul...