Vineri începe programul IMM Invest. Cum intri în aplicaţie

Portalul www.imminvest.ro, prin care firmele mici şi mijlocii afectate de criză pot solicita credite garantate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), va deveni operaţional vineri, 17 aprilie, de la ora 10:00.
IMM Invest

Potrivit FNGCIMM, pentru plasarea de solicitări pentru creditare, IMM-urile trebuie să parcurgă următoarele etape:

  • accesează aplicaţia disponibilă pe portalul www.imminvest.ro,
  • completeză online datele de identificare,
  • ataşează declaraţia IMM în format pdf,
  • solicită unul sau mai multe credite sau linii de credit.

Ulterior, aplicaţia va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării, iar FNGCIMM, după verificarea informaţiilor furnizate de solicitant, va emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului, şi un număr de înregistrare.

Mai departe, FNGCIMM va transmite, online, instituţiei de credit selectate, documentele înregistrate de IMM, precum şi acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant. Instituţia de credit va analiza cererea de finanţare şi va adopta intern decizia de acordare a creditului, conform solicitării beneficiarului.

Ultima etapă a procesului constă în aprobarea creditului de către instituţia de credit şi în transmiterea către FNGCIMM a solicitării privind acordarea garanţiei de stat.

Ce este IMM Invest

Programul IMM Invest România permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii şi/sau a unuia sau mai multor credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele şi în contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde de lei.

Citeşte şi:

Care sunt dobânzile la creditele pentru IMM după ce expiră ajutorul de stat

Cum se pot obţine creditele prin programul IMM Invest. INFOGRAFIC

Pitrivit Guvernului, programul IMM Invest România asigură o finanţare rapidă, fără costuri de finanţare şi de garantare, având avantajul garanţiei statului pentru toate categoriile de credite, dobânda şi comisionul de garantare fiind suportate integral de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanţelor Publice.

Subvenţionarea totală a costurilor cu dobânzile şi comisioanele se aplică de la data acordării creditului până la 31 martie 2021, cu posibilităţi de prelungire.

 

 

Adaugati comentariu