Programul IMM Invest va fi modificat. Află motivele

Guvernul va adopta, astăzi, o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Programului IMM Invest, "pentru ca acesta să funcţioneze şi mai rapid", a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.capital de lucru

Potrivit acestuia, probleme au apărut atât din partea companiilor care au apelat la IMM Invest, cât şi din partea băncilor, care s-au confruntat cu un număr foarte mare de solicitanţi, de 9 ori mai mare decât în mod normal.

relansare economică„Am avut o întâlnire istorică şi în premieră cu cei 22 de CEO ai băncilor din România care lucrează cu IMM Invest. Am avut problemele cu care s-au întâlnit cei care au apelat la IMM Invest pe de o parte, pe de altă parte am avut şi problemele pe care le-a întâmpinat sistemul financiar bancar, de exemplu cererea pe care sistemul financiar bancar a trebuit să o satisfacă într-o lună de zile era ceva ce aveau de satisfăcut în nouă luni de zile. Deci a fost un volum de muncă foarte mare şi în acea parte”, a precizat, aseară, ministrul Finanţelor, la Realitatea Plus.

În aceste condiţii, Florin Cîţu a arătat că vor fi corectate unele prevederi pentru ca Programul IMM Invest să funcţioneze şi mai rapid.

„Le vom corecta mâine (astăzi, n.red.), printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică ordonanţa de urgenţă a IMM Invest. Vom face acest lucru mâine în şedinţa de Guvern. Şi lucrurile se vor mişca şi mai rapid”, a conchis ministrul Finanţelor.

IMM Invest pentru companiile mari

Pe de altă parte, Guvernul a promis că în această săptămână va adopta, tot prin ordonanţă de urgenţă, şi schema de de garantare a creditelor pentru companiile mari, după modelul IMM Invest.

“Schema de garantare urmează să fie derulată prin EximBank, cu un plafon de 8 miliarde de lei, pentru companii cu cifra de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi care pot beneficia de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi capital de lucru de până la 80% şi dobândă subvenţionată de până la 50%. Această schemă de stat, de garantare a creditelor pentru companiile mari, urmează să fie adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de guvern următoare”, declara, joia trecută, Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului.

 

CITEŞTE ŞI:

Franţa dezvăluie un plan de susţinere pentru industria auto în valoare de 8 mld. euro

Comenzile pentru serviciile de ride-hailing au crescut de 30 de ori în 4 ani

STB introduce plata călătoriei cu autobuzul şi prin card bancar

 

Adaugati comentariu