FCA, aproape de obţinerea împrumutului de 6,3 mld. euro de la Intesa Sanpolo Bank

Cea mai mare bancă de retail din Italia, Intesa Sanpaolo Bank, şi-a dat acordul preliminar pentru un împrumut de 6,3 miliarde de euro destinat constructorului auto Fiat Chrysler (FCA). Obţinerea finanţării este condiţionată, însă, de primirea garanţiei din partea statului, relatează Reuters.Fiat Chrysler Automobiles

Instituţia de credit a aprobat împrumutul ţinând cont de rolul major al finanţării pentru întreaga industrie auto italiană, care numără peste 400.000 de angajaţi şi reprezintă circa 6% din PIB-ul Italiei.

Garanţia de stat pe care o solicită Fiat Chrysler (FCA) va acoperi 80% din suma împrumutată.

La începutul acestei luni, FCA a anunţat că divizia sa italiană discută cu guvernul italian şi cu Intesa Sanpaolo Bank obţinerea unui împrumut în valoare de 6,3 miliarde de euro, pe o perioadă de trei ani, pentru a susţine operaţiunile companiei în Italia, în urma crizei provocate de coronavirus.

Împrumutul va fi acordat în momentul în care FCA finalizează procesul de aplicare la agenţia de creditare a exporturilor SCE, prin intermediul căreia statul italian va acorda garanţia, şi obţine aprobarea finală de la Trezorerie.

Pe de altă parte, Intesa Sanpaolo Bank ia în calcul şi sindicalizarea împrumutul, într-o etapă ulterioară.

Împrumutul face parte printr-un program de garantare a creditelor bancare în valoare de 400 de miliarde de euro, pe care Italia îl derulează pentru susţinerea economiei. Pentru a se califica, companiile trebuie să suspende plata dividendelor.

FCA a anulat deja plata dividendelor planificate pentru 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

Programul IMM Invest va fi modificat. Află motivele

Franţa dezvăluie un plan de susţinere pentru industria auto de 8 mld. euro

Comenzile pentru serviciile de ride-hailing au crescut de 30 de ori în 4 ani

 

Adaugati comentariu