Programul de relansare economică ar putea fi prezentat pe 1 iunie, anunţă Florin Cîţu

Programul de relansare economică al Guvernului, care ar putea fi prezentat pe data de 1 iunie, va include măsuri pentru asigurarea de locuri de muncă de lucrătorilor reveniţi recent în România, a declarat, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Sărbătorile de Paști

„Programul de relansare economică, care cred că va fi prezentat public la 1 iunie, va avea măsuri clare pentru a-i menţine în România, dar, în acelaşi timp, faptul că nu am închis niciun şantier în România, am ţinut deschise şantierele şi am alocat mai mulţi bani investiţiilor publice arată clar interesul nostru pentru a menţine economia şi a crea locuri de muncă. Cred că rectificarea bugetară din aprilie acest an este singura unde Ministerul Transporturilor a primit mai mulţi bani – de obicei se pierdeau bani de la Ministerul Transporturilor”, a afirmat Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Ministrul Finanţelor consideră că provocarea majoră pentru Guvern este păstrarea în ţară a lucrătorilor reveniţi în România.

„Pentru Guvern, provocarea majoră este de a-i păstra în România pe cei care s-au întors din străinătate. Înainte de a începe criza aveam o problemă a forţei de muncă, importam forţă de muncă din spaţii extra-comunitare, s-au întors românii în ţară, este o provocare importantă pentru acest Guvern, şi cred că îi vom face faţă, de a-i menţine aici pe cât mai mulţi dintre românii care s-au întors în ţară, să le oferim locuri de muncă în România”, a precizat ministrul Finanţelor.

 

CITEŞTE ŞI:

Arval lansează Pachetul de repornire economică. Soluţii pentru flote

Deloitte: Reducerea impozitului pentru proprietarii de spaţii comerciale – o ecuaţie cu multe necunoscute

Programele prin care pot fi achiziţionate şi utilitare vor fi lansate în iunie

 

Adaugati comentariu