Autostrada Braşov – Bacău. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate a fost semnat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, cu asocierea Search Coporation & Primacons Group, contractul de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Autostrada Braşov - Bacău".
Ploiești - Brașov

Câştigătorul licitaţiei a fost anunţat la începutul lunii martie, însă contractul a fost semnat după expirarea perioadei de deunere a eventualelor contestaţii.

Contractul, în valoare de 20,1 milioane de lei (fără TVA), are o durată de 30 luni, din care:

  • 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
  • 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie
  • 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistenţă tehnică cu privire la procesul de achiziţie al contractului/lor de lucrări şi pentru obţinerea finanţării aferente lucrărilor.

Se estimează că Autostrada Braşov – Bacău va avea o lungime de 160 de kilometri.

Finanţarea realizării documentaţiei tehnice va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1- Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Societatea Search Corporation realizează documentaţiile tehnice şi pentru primele trei tronsoane ale drumului de mare viteză Ploieşti – Paşcani, în lungime de 329 km.

Un proiect legislativ pentru construcţia Autostrăzii Braşov-Bacău a intrat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, după ce iniţiativa a fost deja adoptată de Senat. Potrivit proiectului iniţiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de execuţie a şoselei de mare viteză este de 5 ani de la data intrării în vigoare a legii.

 

CITEŞTE ŞI:

Transalpina. Circulaţia se redeschide de sâmbătă dimineaţa

Marea Britanie şi Bulgaria introduc auto-izolarea de 14 zile la intrarea în ţară

„Undă verde” pentru stabilirea traseului Drumului Expres Brăila – Tulcea

Adaugati comentariu