Marea Britanie şi Bulgaria introduc auto-izolarea de 14 zile la intrarea în ţară

Persoanele care sosesc în Marea Britanie începând cu data de 8 iunie vor trebui să se auto-izoleze timp de două săptămâni, a declarat ministrul de interne, Priti Patel. Noilor sosiţi li se va cere să lase adrese şi numere de telefon, iar autorităţile vor efectua controale la faţa locului pentru a se asigura că aceştia nu încalcă regulile.
Marea Britanie

„Cei care nu vor respecta perioada de carantină vor fi amendaţi cu 1.000 de lire sterline”, a adăugat Priti Patel, citată de Deutsche Welle.

In ultimele 24 de ore, În Marea Britanie au fost raportate 2.615 cazuri noi confirmate şi 338 decese, numărul total de cazuri urcând la 250.908, iar al deceselor, la 36.043. Regiunile cele mai afectate sunt London, Midlands si North West.

Ordinul privind intrarea în carantină nu se va aplica personalului medical şi transportatorilor. Totodată, nici persoanele care sosesc din Irlanda nu vor fi obligate să intre în carantină.

În acest context, şi Australia a solicitat o scutire de la aceste reguli pentru proprii cetăţeni, invocând succesul său în controlul focarului de coronavirus. De altfel, în Australia, graniţele sunt încă închise, iar australienii care revin acasă trebuie să intre carantină timp de două săptămâni. Cu puţin peste 7.000 de cazuri confirmate, Australia a înregistrat doar 100 de decese în total, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate doar 2 cazuri noi şi niciun deces.

Bulgaria a anulat interdicţia de intrare a persoanelor din Uniunea Europeană, San Marino, Andorra, Monaco şi Vatican.

Cu toate acestea, cei care sosesc în ţară trebuie să intre timp de 14 zile în carantină, cu excepţia cazului în care călătoresc din motive umanitare sau sunt „reprezentanţi ai activităţilor comerciale, economice şi de investiţii”, relatează Deutsche Welle.

Marţi, Bulgaria a încheiat un acord cu Grecia şi Serbia pentru a relaxa, de la 1 iunie, unele restricţii de călătorie, preintre care se numără deplasarea fără carantină a cetățenilor celor trei state.

Bulgaria a avut 2.331 de cazuri de coronavirus confirmate şi 120 de decese, un număr relativ redus în Europa.

 

CITEŞTE ŞI:

Băncile au amânat ratele la credite pentru 152.000 de clienţi

Comisia Europeană va pompa miliarde de euro în industria auto. Cea „verde”

Producţia auto în România, în scădere cu aproape 63%

Adaugati comentariu