Advertisement

industria auto
Home Piaţa auto Industrie auto Comisia Europeană va pompa miliarde de euro în industria auto. Cea „verde”

Comisia Europeană va pompa miliarde de euro în industria auto. Cea „verde”

Un proiect iniţiat de Comisia Europeană arată că UE intenţionează să pompeze zeci de miliarde de euro în industria auto, puternic afectată de criza generată de noul coronavirus. Cu toate acestea, ajutorul ar putea fi condiţionat de promovarea „maşinilor curate”.


La o zi după ce industria auto din UE a publicat cifrele scăzute de vânzări pentru luna aprilie, Comisia Europeană vehiculează un plan de a injecta 100 de miliarde de euro în asectorul transporturilor, ca parte a unui plan de promovare a modurilor „curate” de mobilitate, cum ar fi maşinile electrice, relatează cotidianul german Süddeutsche Zeitung.

Propunerea a fost făcută în contextul în care UE este cel mai mare producător de vehicule după China, în industria auto activând aproximativ 300.000 de companii şi 13,8 milioane de persoane.

Sectorul auto a fost unul dintre cele mai afectate de pandemie, în condiţiile în care fabricile şi dealerii şi-au închis porţile în perioada măsurilor de distanţare socială, iar intrarea în şomaj a multor europeni a dus la scăderea vânzărilor. De altfel, în ţări precum Italia şi Spania, vânzările au scăzut cu aproximativ 97% în luna aprilie.

Cu toate acestea, notează proiectul, industria auto trebuie să facă faţă unei ameninţări şi mai mari – schimbările climatice. Transporturile rutiere sunt responsabile pentru 75% din emisiile de carbon ale tuturor formelor de transport combinate.

„Sprijinul masiv pentru industria auto”, avertizează Comisia, „reprezintă o povară semnificativă pentru generaţiile viitoare”.

În acest scop, proiectul propune ca un pachet financiar cuprins între 40 şi 60 de miliarde de euro să fie acordat pentru investiţii în producerea „maşinilor curate”, cum ar fi vehiculele electrice şi alte tehnologii noi care nu se bazează pe combustibili fosili. De asemenea, Comisia are în vedere instalarea unui număr de 2 milioane de staţii de încărcare publice în întreaga UE până în 2025.

Proiectul Comisiei notează, de asemenea, necesitatea de a sprijini sistemul feroviar din Europa, o metodă de transport mult mai ecologică care, deşi relativ populară, suferă de lipsă de investiţii şi conexiuni eficiente între ţări.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Comisia are în vedere un ajutor de 40 de miliarde de euro şi pentru dezvoltarea transportului pe cale ferată.

 

CITEŞTE ŞI:

Producţia auto în România, în scădere cu aproape 63%

ACAROM, recunoscută de Guvern drept asociaţie de utilitate publică

Aplicaţii IMM Invest vor putea folosi şi datele financiare din 2018

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

byd
Industrie auto

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...