China a raportat, în premieră, ZERO cazuri de contaminare cu Covid-19

În China nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de contaminare în ultimele 24 de ore, o premieră de când Comisia Naţională de Sănătate a ţării a început să publice date.
china

Ieri, premierul chinez, Li Keqiang a declarat, în deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, că ţara sa „are realizări strategice majore în răspunsul la COVID-19”, relatează Deutsche Welle.

Numărul de cazuri în China a atins apogeul la mijlocul lunii februarie, dar a scăzut rapid, deoarece ţara a reuşit să controleze contaminările.

De la declanşarea epidemiei, numărul deceselor în China a ajuns la 4.633 şi al contaminărilor, la 82.962.

Acurateţea cifrelor oficiale ale Chinei a fost pusă la îndoială, în special de către Statele Unite. Beijingul a negat acuzaţiile de acoperire a datelor reale, insistând că a fost transparent în schimbul de informaţii cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Noul coronavirus, care a apărut pentru prima dată în oraşul Wuhan la sfârşitul anului trecut, s-a răspândit la nivel mondial, provocând peste 330.000 de decese şi peste 5 milioane de contaminări.

În prezent cele mai afectate ţări din lume de epiemia Covid-19 sunt Statele Unite (1,57 milioane de cazuri), Rusia (317.554 de cazuri) şi Brazilia (310.087 de cazuri).

 

 

CITEŞTE ŞI:

Precizări MAI privind circulaţia în zonele metropolitane

Guvernul va analiza deschiderea unui punct vamal la Beba-Veche

Transalpina. Circulaţia se redeschide de sâmbătă dimineaţa

Adaugati comentariu