Advertisement
byd
Home Piaţa auto Analize de piață Producătorul chinez BYD zguduie status quo-ul din sectorul auto mondial. A intrat în TOP 5

Producătorul chinez BYD zguduie status quo-ul din sectorul auto mondial. A intrat în TOP 5

În centrul revoluției mașinilor electrice, producătorul auto chinez BYD se bucură de o vizibilitate la nivel mondial similară americanilor de la Tesla. În câteva luni, compania din Shenzhen a dat peste cap echilibrul la nivel global, urcând pe locul cinci în funcție de cota de piață, la o aruncătură de băț de Honda și Ford.

Producătorul chinez BYD a reușit să capteze toată atenția lumii auto, la fel cum făcuse în trecut și Tesla. Producătorul, condus de fondatorul său Wang Chuanfu, omologul chinez al lui Elon Musk, este peste tot pentru a cuceri toate piețele, inclusiv Europa, următoarea sa țintă.

În ceea ce privește volumele de vânzări, BYD a obținut deja rezultate impresionante, deoarece ocupă locul 5 la nivel mondial, conform unui studiu realizat de consultanții de la TrendForce, lansat la începutul lunii septembrie 2023. Analiza retrogradează Hyundai pe locul 6, după ce marca sud-coreeană a ocupat poziția a 5-a în ultimii ani, ca urmare a unei dezvoltări semnificative și meticuloase la nivel global.

Conform TrendForce, Honda și Ford ocupau locurile 3 și 5 la sfârșitul lunii iulie 2023, dar pozițiile celor două mărci sunt amenințate de producătorul chinez, care comercializează doar mașini electrice pe toate piețele.

În iulie 2023, vânzările globale de mașini s-au confruntat cu o încetinire vizibilă, cu 5,44 milioane de vehicule livrate în 37 de piețe cheie, în scădere cu 10% față de cifrele din iunie. Cu toate acestea, primele zece mărci de automobile au reușit să-și întărească prezența pe piață, cumulând 50,7% din totalul vânzărilor, cu o creștere de 2,3 puncte procentuale față de luna precedentă. Această tendință indică o concentrare în creștere în
rândul principalelor mărci de automobile.

TOP 10 constructori auto după cota de piață

1. Toyota – 10,2%
2. Volkswagen – 6,6%
3. Honda – 5%
4. Ford – 4,9%
5. BYD – 4,7%
6. Hyundai – 4,3%
7. Suzuki – 4,1%
Chevrolet – 3,8%
Kia – 3,7%
Nissan – 3,5%

BYD se apropie de Toyota și Volkswagen

Toyota și Volkswagen au condus Top 10, ocupând primul și, respectiv, al doilea loc pentru încă o lună. Honda și Ford au ocupat locul trei, respectiv al patrulea, înregistrând doar scăderi minore ale vânzărilor și sfidând tendința generală a pieței. Adevăratul campion, însă, a fost BYD. Nu numai că a obținut poziția a cincea, dar este și singura marcă din Top 10 care se concentrează exclusiv pe autovehicule electrice. În prezent un jucător important în principal în China, BYD are potențialul de a perturba status quo-ul din sectorul auto mondial, pe măsură ce își extinde prezența internațională.

Prin vocea lui Michael Shu, directorul BYD pentru Europa, grupul își confirmă dorința de a construi foarte rapid o fabrică de producție într-o țară europeană. Franța este în cursă, dar nu este singura. Și Germania pare pregătită, cu noi ajutoare de stat.

În ultimele douăsprezece luni, BYD a înregistrat un volum global de producție de 1,83 milioane de vehicule, în creștere față de 991.325 de unități în 2022. În această vară, Wang Chuanfu, fondatorul și președintele BYD, a declarat că „a venit vremea producătorilor chinezi”. Tonul a fost mai mult entuziast decât lăudăros, dar mesajul a fost recepționat.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Constructorii auto încalcă grav confidențialitatea în SUA. Mozilla: ”Mașinile au devenit spioni”

Claudiu Cazacu, XTB România: Se anunţă o toamnă volatilă pentru economia europeană

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașină electrică
Analize de piață

Marea Britanie: Creștere semnificativă a numărului de persoane care nu vor cumpăra niciodată o mașină electrică

Numărul de persoane care susțin că nu vor cumpăra niciodată o mașină...

Înmatriculările de mașini noi
Analize de piață

ACAROM: Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 15,5% în primele 9 luni

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut, cu 15,46% în primele nouă luni...

mașini electrice
Analize de piață

Mașinile electrice mici de 25.000 € ar putea deveni profitabile până în 2025. Analiză T&E

Pentru a concura cu afluxul chinez de vehicule ”verzi” din segmentul B,...

vehiculelor electrice
Analize de piațăFlotă verde

China și-a păstrat prima poziție în competiția vehiculelor electrice. Studiu EY

China și-a păstrat prima poziție în progresul către un viitor al vehiculelor...