Pasajul Doamna Ghica
Home Infrastructură Pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulației. Lucrările au durat 4 ani

Pasajul Doamna Ghica a fost deschis circulației. Lucrările au durat 4 ani

Primăria Capitalei a inaugurat, joi, Pasajul Doamna Ghica, un pod care asigură supratraversarea șoselei Colentina, Investiția se ridică la 110 milioane de lei fără TVA, cu o parte din bani contribuind și Primăria Sectorului 2.

Pasajul, care face legătura între cartierele Pipera și Pantelimon, este parte importantă a inelului median și asigură continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste șoseaua Colentina. Are 4 benzi, dispuse pe două sensuri de mers, iar viteza de proiectare este de 50 km/h, rampele de acces având lungimi de câte 96 de metri.

„Sunt bucuros să deschidem azi circulația pe podul Doamna Ghica. E un calendar pe care ni l-am asumat acum un an și jumătate și pe care l-am respecat. În calendar am spus că dăm drumul înainte de începerea școlii, ne-am ținut de cuvânt. Asta înseamnă că atunci când primăria este serioasă și plătește, există în România firme serioase care se țin de cuvânt. Marea utilitate a podului se va vedea când vom avea întreg inelul median și este parte a altor lucrări de infrastructură, cele mai importante fiind modernizarea liniilor de tramvai”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, prezent la inaugurare.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în septembrie 2019 și aveau termen de finalizare mai 2020. Din cauza datoriilor uriașe lăsate de Administrația condusă de Gabriela Firea și blocării conturilor Primăriei Capitalei în septembrie 2020, lucrările la pod au fost sistate timp de aproape 10 luni. În momentul blocării conturilor, lucrările erau executate în proporție de 48% și plătite în proporție de 37%.

De mâine, 8 septembrie, liniile 143, 243, 282 și N103 revin la traseele de bază

Ca urmare a deschiderii traficului rutier pe Pasajul Doamna Ghica, liniile 143, 243, 282 și N103, de mâine, 8 septembrie, revin la traseele de bază pe Strada Doamna Ghica, pe ambele sensuri.

Tot din 8 septembrie se vor reînființa stațiile „Șoseaua Colentina” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe ambele sensuri de mers) și „Bd. Lacul Tei” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe sensul spre Șos. Pantelimon), situate pe Strada Doamna Ghica.
Autobuzele liniilor 143 și 243 vor opri și ȋn stația „Doamna Ghica” (comun cu linia N120), situată pe Str. Doamna Ghica, după intersecția cu Șos. Colentina, pe sensul spre Șos. Pantelimon.

Totodată, vor fi suspendate stația înființată temporar în perioada lucrărilor de construcție a pasajului „Șoseaua Colentina” (aferentă liniilor 182, 282, 382 și N103), amplasată pe Șos. Colentina, înainte de Str. Doamna Ghica, pe sensul spre Bucur Obor, precum și stația „Doamna Ghica” (aferentă liniei 143), amplasată pe Șos. Colentina, înainte de Str. Doamna Ghica, pe sensul spre Șos. Fundeni.

De la 1 octombrie, vor fi introduse tramvaie Imperio și pe linia lui 21.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Producătorul chinez BYD zguduie status quo-ul din sectorul auto mondial. A intrat în TOP 5

Constructorii auto încalcă grav confidențialitatea în SUA. Mozilla: ”Mașinile au devenit spioni”

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...

Autostrada A2
Infrastructură

Trafic închis timp de 4 nopți pe aproximativ 4 km din Autostrada A2

În perioada 20 – 24 septembrie 2023, între orele 22.00 – 05.00,...