Primele 70 de companii au intrat în programele Rabla 2020

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat primele liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, fiind aprobate în total 70 de dosare.
Rabla Local

Potrivit AFM, din numărul total de dosare aprobate, 29 sunt în programul Rabla Clasic – pentru 82 de autovehicule, iar 41 în programul Rabla Plus – pentru 78 de autovehicule, dintre care 17 electrice hibride şi 61 pur electrice.

„Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 22 mai 2020, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (programul Rabla Plus)”, precizează AFM.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente celor două programe, în timp ce persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi. Listele acestora sunt disponibile, de asemenea, pe site-ul instituţiei.

În etapa din 22 mai, în programul Rabla Clasic, cele mai multe maşini, 40 de unităţi, au fost casate de compania de distribuţie Drim Daniel din jud Argeş, cu o flotă de aproximativ 380 de autovehicule. Finanţarea aprobată este de 260.000 de lei.

Programul Rabla Clasic 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, programul Rabla Plus a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la demararea programului Clasic, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

 

CITEŞTE ŞI:

CORONAVIRUS. În Europa, relaxarea restricţiilor continuă

Harta şoselelor pentru tranzitarea Ungariei şi intrarea în România

Constructorii de Autostrăzi s-au reunit într-o asociaţie de profil, ARCA

 

 

Adaugati comentariu