1 MLD. EURO pentru companiile afectate de criză. Cum s-ar putea împărţi banii

Companiile afectate de criză ar putea primi de la Ministerul Economiei fonduri în valoare de 1 miliard de euro, a anunţat luni instituţia. 
Companiile afectate

„Un miliard de euro, fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene ar putea intra în bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru a fi puşi la dispoziţia companiilor din domeniile afectate de criza creată de pandemia de Covid-19”, menţionează reprezentanţii Ministerului Economiei.

La o primă evaluare, aproximativ 350 de milioane de euro ar putea merge spre companiile afectate din sectorul HoReCa şi transporturi, iar aproximativ 100 de milioane de euro ar putea fi acordate ca vouchere firmelor care nu au avut angajaţi. Se doreşte ca restul de 550 de milioane de euro să poată merge spre companiile care vor să înceapă producţia.

„Ne gândim ca în acest program să oferim până la 800.000 de euro nerambursabili/beneficiar, bani care pot merge spre companiile mijlocii şi mari din industrie şi comerţ. Încercăm să nu facem nimic restrictiv. Încercăm să facem o bază de selecţie cât mai corectă, iar controalele să fie după ce am dat banii. Absolut toată procedura se va desfăşura online”, a declarat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei.

 

CITEŞTE ŞI:

Primele 70 de companii au intrat în programele Rabla 2020

CORONAVIRUS. În Europa, relaxarea restricţiilor continuă

Harta şoselelor pentru tranzitarea Ungariei şi intrarea în România

 

Adaugati comentariu