Advertisement

Prima anvelopă cu noul indice de sarcină HL
Home Administrare flote Anvelope Prima anvelopă cu noul indice de sarcină HL

Prima anvelopă cu noul indice de sarcină HL

Continental a produs prima anvelopă cu noul indice de sarcină HL, care poate susține o greutate cu până la 25% mai mare decât modelele standard.

Autoturismele mari și puternice sau SUV-urile cu propulsie electrică sau hibridă sunt mult mai grele decât vehiculele convenționale. În același timp, modelele mai grele oferă puțin spațiu pentru montarea unor anvelope mai grele.

De aceea, Continental a început să producă prima anvelopă pentru autoturisme cu noul indice de sarcină HL. La aceeași presiune, noile anvelope au o capacitate de încărcare mai mare decât cele XL și SL.

Primul produs cu noul indice este HL 245/40 R 19 101 Y XL, cu o capacitate de încărcare de 825 kg (indice de sarcină 101), cu 10% mai mare decât la actualul standard XL de 750 kg (indice 98). Anvelopele de aceeași măsură construite pe standard SL, adecvat majorității autoturismelor, suportă maxim 670 kg (indice de sarcină 94).

Continental estimează că, în viitor, va exista o cerere tot mai mare de anvelope HL pentru echiparea originală. Creșterea capacității de încărcare a necesitat numeroase modificări în structura anvelopei și compusul de cauciuc. Ca rezultat, s-a obținut menținerea performanțelor de consum, manevrabilitate și durabilitate.

Continental produce primele anvelope HL pentru echipare originală, dar în curând vor fi disponibile aceste modele și pentru piața after market.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Cum să profiți la maximum de anvelopele all season?

Anvelope all season sunt proiectate pentru a face față unei game variate...

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

anvelopelor de iarnă
AnvelopeJuridic

Legislația anvelopelor de iarnă în Europa

În cazul în care conduceți prin Europa în anotimpul hibernal, este important...