Cod galben de vânt puternic în majoritatea regiunilor

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabilă în majoritatea regiunilor până la ora 19.00. Meteorologii au mai emis şi o avertizare de intesificare a vântului începând din aceasta seară până marţi dimineaţă.
cod galben

Potrivit meteorologilor, la munte, în nord-vestul, centrul ţării şi local în sud şi sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge şi depăşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80-100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Avertizarea de Cod galben este valabilă până la ora 19.00 şi vizează 35 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h se vor semnala şi în restul teritoriului.

Pe de altă parte, de la ora 19.00, până marţi dimineaţă, la ora 5.00, în zona Carpaţilor Orientali, vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăşi 90-110 km/h şi zăpada va fi spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopţii în zona litoralului.

Avertizarea de intensificări ale vântului vizează judeţele Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vrancea.

 

CITEȘTE ȘI:

Deficitul de cipuri afectează tot mai mulţi constructori auto şi producători de componente

Autostrada A7. La sfârșitul primăverii, licitație pentru construcția sectorului A3-Buzău

Spania limitează drastic viteza pe șosele. Care sunt noile amenzi

 

 

Adaugati comentariu