Premieră mondială: Iveco Eurocargo 4×4

Iveco prezintă în premieră mondială varianta 4x4 a proaspăt premiatului Eurocargo. Varianta heavy duty a ”International Truck of the Year 2016” își va face debutul la salonul BAUMA 2016.Iveco Eurocargo 4x4

Noul Iveco Eurocargo 4×4 se adresează în special constructorilor din zonele urbane. Gama de modele include cabină normală sau de dormit, greutăți totale de 11.5 sau 15 tone și o plajă a ampatamentelor între 3240 și 4150 mm. În cazul variantei ușoare, motoarele Tector 7 dezvoltă 220 și 250 CP, în timp ce varianta grea este pusă în mișcare de motoare ce produc 250 și 280 CP. Toate motoarele sunt dotate cu sistem hi-SCR (injecție cu uree în evacuare) și filtru de particule, care le ajută să se alinieze la standardele Euro 6.

Iveco Eurocargo 4x4

Printre dotările specifice variantei 4×4 găsim câteva protecții utile la lucrul în regim off-road, precum bare de protecție din oțel, trepte de acces în cabină retractabile și protecție metalică sub șasiu, în zona radiatoarelor. De asemenea, un inel de tractare încorporat în bara de protecție din față are grijă de alte vehicule împotmolite în noroi, ajutat fiind de cutia de viteze ZF cu sistem de cuplare servoshift.

Există și un reductor selectabil în două trepte, care transformă noul Eurocargo 4×4 într-un vehicul adaptat oricărui tip de teren. Pe lângă acesta, diferențialele blocabile au grijă ca mașina să mențină aderența indiferent de teren și de încărcătură, distribuind optim cuplul între cele două axe.. În final, merită menționat unghiul maxim de virare impresionant, de 40 sau 48°, în funcție de anvelope, care ajută șoferul din plin la manevrele în spațiile înguste specifice orașelor.

Adaugati comentariu