PREDYCT – platforma care te anunță când ți se va strica mașina!

Viitoarea platformă PREDYCT promite să te anunțe înainte ca mașinile companiei să se strice, reducând astfel riscul de a rămâne imobilizat pe traseu, costurile de reparație și timpul petrecut în service. Serviciul va fi disponibil de la finalul anului 2019.Trust Motors livrare Flota Klass Wagen (2)

Viitorul serviciu PREDYCT este unic în Europa și are la bază două programe de succes. Primul dintre ele se numește Telematrix (TMX) și aparține companiei Auto Total. Telematrix și-a dovedit deja succesul, pentru că din 2016, când a fost înființat, a ajuns să administreze peste 30.000 de autoturisme și autoutilitare care aparțin atât institituțiilor de stat, cât și celor private. TMX include funcții de monitorizare GPS, posibilitatea de diagnoză la distanță, în timp real, a stării tehnice a autovehiculului, oferă analiza stilului de condus și asociere rută-șofer prin sistemul RFID. Fără cabluri, fără programări la service. Totul se ”execută” de la distanță, over the air: citirea codurilor de eroare și a parametrilor în regim dinamic, înregistrarea valorilor și generarea analizelor grafice pe perioade de timp predefinite. Timp de doi ani, clienții au acces la baza de date în care sunt salvate traseele și informațiile rezultate din diagnoză.

Bogdan Dimitriu, AD AUTO TOTAL: „La AD AUTO TOTAL, avem o imagine clară a viitorului. Pentru asta e nevoie de inovație în cercetare, capacitate de analiză și privire de ansamblu, pe care le exersăm constant: în parteneriatul cu GARRETT ADVANCING MOTION, am investit în dezvoltarea platformei PREDYCT suma de 300 000 EUR și astăzi suntem în măsură să oferim companiilor din toată România un instrument valoros. Platforma PREDYCT va asigura trimiterea către client a unui raport zilnic cu vehiculele din flota. Sistemul va înștiința managerul de flotă asupra potențialelor defecte grave ce pot duce la imobilizarea anumitor vehicule, va evalua situația din punct de vedere tehnic și va facilita programarea în service. Va estima, de asemenea, costurile de reparații și downtime, le va reduce cu până la 20%, și va oferi rapoarte statistice pe perioade predefinite”.

Predyct

Al doilea program care stă la baza viitoarei platforme PREDYCT se bazează pe prognoza de defecte asistată și este oferit de Garrett Advancing Motion (fostă Honeywell Transportation Systems), care asigură monitorizarea a 85% dintre sistemele avioanelor Boeing 777. Astfel, compania Boeing înregistrează o reducere cu 80% a erorilor de diagnosticare și cu 50% a timpului de reparații, economisind astfel 1,2 mil. USD la mentenanța fiecărei aeronave. Această experiență va fi oferită în curând și companiilor din România, care vor putea identifica problemele vehiculelor înainte ca acestea să apară.

Cătălin Popescu, GARRETT ADVANCING MOTION: „Analizând comparativ pragurile nominale cu indicatori sintetici, analiza predictivă oferă corelații semnificative, care ar fi dificil de descoperit de om, semnalizând abaterile în afara parametrilor normali. O anomalie ce poate părea nesemnificativă când este observată la un singur vehicul devine un real semnal de alarmă când este agregată cu date provenind de la mii de alte automobile cu aceeași problemă. Următorul pas este înțelegerea contextului și identificarea repetabilității modelului, cu ajutorul algoritmilor – PREDYCT va estima în cât timp componenta sau subsistemul se va degrada în așa măsură încât să împiedice funcționarea corectă a mașinii, și mai mult decât atât, va afecta și componentele sau subsistemele adiacente componentei defecte. Estimăm că PREDYCT va reduce indisponibilitatea mașinilor cu până la 50% și va crește longevitate autovehiculelor monitorizate cu până la 40%.”

 

Adaugati comentariu