Audi e-tron devine cea mai bine vândută mașină în Norvegia în luna octombrie
SUV-ul electric de la Audi a devenit cea mai bine vândută mașină pe piața norvegiană în luna octombrie.

Piața din Norvegia este cunoscută ca fiind un rai al mașinilor electrice, fiind țara europeană care a ieșit mereu în evidență prin vânzările de automobile electrice.

Deși la nivel de cifre este o piață relativ modestă comparativ cu alte țări europene, Norvegia a scos mereu în față performeri diferiți. Tesla Model 3 a fost cea mai bine vândută mașină în țara scandinavă în prima jumătate a anului 2019. În luna octombrie, ierarhia s-a schimbat, iar noul model care a ajuns pe primul loc în clasamentul vânzărilor este tot un automobil electric.

Este vorba de SUV-ul electric de la Audi, noul e-tron, care a intrat pe primul loc în luna octombrie în topul preferințelor clienților norvegieni.

În octombrie, Audi e-tron a înregistrat 873 de unități vândute, fiind secondat de modelul Volkswagen Golf cu 748 unități comercializate. În total, 35.7% din automobilele vândute în luna octombrie în Norvegia au fost mașini electrice.

Audi e-tron obține astfel o cotă de piață record în țara nordică cu 8.3%, în timp ce Tesla Model 3 a scăzut la 1.2% cotă de piață.

Adaugati comentariu