Traseu simplificat spre Podul de la Giurgiu

DN 5 Bucureşti Giurgiu va fi conectat cu punctul de trecere a frontierei Giurgiu printr-un drum de legătură care va scădea perioada de tranzit şi va devia traficul naţional şi internaţional din localităţi.Giurgiu

Câştigătorul contractului „Proiectare şi Execuţie Drum de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400” este societatea Porr Construct, iar valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei, a anunţat CNAIR.

Durata contractului este de 108 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400 are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN 5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare.

Potrivit CNAIR, construirea acestui drum de legătură va asigura mai multe obiective:

  • Devierea traficului în afara localităţilor reduce atât nivelul de poluare fonic, cât şi emisiile de CO2;
  • Perioada de tranzit între cele două puncte ale DN 5, unde se intenţionează execuţia drumului de legătură, scade semnificativ, rezultând costuri mai mici de transport, dar şi un consum redus de carburant;
  • Traficul local nu va mai fi perturbat de traficul naţional şi internaţional, ceea ce va duce la fluidizarea traficului în zonă.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile (Programul Operaţional Infrastructură Mare) şi de la bugetul de stat.

 

CITEŞTE ŞI:

PREDYCT – platforma care te anunță când ți se va strica mașina!

Audi e-tron devine cea mai bine vândută mașină în Norvegia în luna octombrie

Poşta Română îşi cumpără carburanţi de peste 36 mil. de lei

 

Adaugati comentariu