Advertisement

poşta română
Home Transporturi Poşta Română face primii pași în automatizarea proceselor logistice

Poşta Română face primii pași în automatizarea proceselor logistice

Poşta Română a anunţat miercuri că a semnat caietele de sarcini pentru construirea centrului de tranzit Bucureşti-Nord şi dotarea centrului Cluj-Napoca, investiţie totală de 22 milioane de euro. Din momentul în care procedurile vor fi atribuite, linia de sortare automatizată de la Cluj va fi gata în aproximativ un an, iar centrul de la Bucureşti în maximum doi ani.

„Managementul Companiei Naţionale Poşta Română a semnat noile caiete de sarcini necesare procedurilor internaţionale de achiziţie, realizate în urma consultării publice pentru proiectarea, construcţia şi dotarea Centrului de Tranzit Bucureşti-Nord şi dotarea Centrului de Tranzit Cluj-Napoca. Astăzi, la sediul companiei, s-au semnat caietele de sarcini pentru proiectarea, construcţia şi dotarea CRTz Bucureşti-Nord şi dotarea CRTz Cluj-Napoca, centre de tranzit cu investiţie totală de 22 milioane de euro”, a transmis compania.

Aceste caiete de sarcini fac parte din documentaţia care va fi transmisă Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru publicarea în Jurnalul European al achiziţiilor publice (JUE) şi în Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor (SICAP) în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice pentru realizarea celor două obiective.

„Este un pas istoric pentru transformarea radicală a companiei. Pentru prima dată, demersurile de a moderniza şi automatiza procesele logistice la nivelul companiei, prin reforma şi transformarea digitală a fluxurilor operaţionale de poştă şi curierat, capătă contur şi devin proiecte clare, realiste şi realizabile. Am supus dezbaterii publice aceste proiecte strategice pentru a intra într-un dialog constructiv, atât cu reprezentanţi ai companiilor româneşti, cât şi internaţionale, care au capacitatea de a furniza cele mai bune soluţii pentru a fi optimizate în cadrul Poştei Române. Suntem în grafic, conform calendarului stabilit, şi sunt încrezător că, din momentul în care procedurile vor fi atribuite, vom avea linia de sortare automatizată de la Cluj în aproximativ un an, iar centrul de la Bucureşti în maximum doi ani”, spune Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Prin aceste investiţii, prin implementarea de noi tehnologii în cadrul proceselor companiei, se urmăreşte creşterea gradului de realizare a distribuirilor, procesarea unui număr mai mare de trimiteri, scrisori, colete, scurtarea timpilor de livrare şi, implicit, creşterea veniturilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Cod portocaliu de ploi abundente în partea de vest a țării

Pe fondul crizei de semiconductori, constructorii auto reanalizează sistemul de producție just-in-time

Noi controale în transportul public de persoane și de marfă. Au fost aplicate peste 7.000 de sancțiuni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...