AFM a publicat lista ultimelor dosare acceptate în programele Rabla 2020

Adminsitrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat miercuri lista ultimelor dosare acceptate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus de anul trecut.
rabla

Astfel, pentru Programul Rabla Clasic 2020 s-au publicat ultimele 30 de dosare acceptate, pentru 41 de autovehicule şi o contestaţie pentru două autovehicule şi o motocicletă.

În acelaşi timp, ultimele 21 de dosare aprobate în cadrul Programului Rabla Plus 2020 sunt, de asemenea, publicate pe site-ul AFM. Acestea vizează achiziţia a 32 de autovehicule, dintre care 20 full electrice şi 12 electrice hibride, alături de două contestaţii pentru 11 autovehicule electrice 100%.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în cadrul celor două programe, listele acestora fiind disponibile pe pagina de Internet a instituţiei.

În ceea ce privește ediția din 2021 a programelor Rabla, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că în această săptămână vor fi aprobate primele dosare depuse, menționând, însă, că sistemul este „foarte birocratic”.

”Din păcate, sistemul este unul birocratic, aşa l-am găsit şi încă nu am făcut modificările. AFM-ul nu a aprobat până acuma niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare care au fost depuse după data de 26 (aprilie – n.red.), de când s-a deschis programul. Am solicitat ca săptămânal cel puţin 200 de dosare să fie aprobate, astfel încât programul să pornească. (…) E o procedură prea complicată şi prea stufoasă. Am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcţiile care oricum nu au o contribuţie la aprobarea dosarelor şi să urgenteze procedura”, a explicat Tanzcos Barna.

 

CITEȘTE ȘI:

Poşta Română face primii pași în automatizarea proceselor logistice

Termenele pentru deschiderea pasajelor de pe Centura Capitalei

De la 1 octombrie, intrarea în Marea Britanie va fi posibilă doar pe bază de pașaport

 

 

Adaugati comentariu