Piața vehiculelor utilitare crește!

După primele două luni ale anului se observă o creștere consistentă a vânzărilor de vehicule utilitare în România, pe toate segmentele, de la cele de sub 3,5 tone și până la autobuze.

Iată, în sfârșit, că piața dovedește clar creșterea economică a României. Dincolo de statisticile oficiale și declarațiile mai mult sau mai puțin electorale, piața vehiculelor utilitare este unul dintre factorii care confirmă sau infirmă afirmațiile Guvernului. Dacă ar fi să ne luăm după date, am putea spune că economia merge mult mai bine decât declară sau afirmă guvernanții, ceea ce este foarte bine.

Concret, în primele două luni ale anului 2016 s-au vândut 1764 de vehicule comerciale sub 3,5 tone, înregistrând un avans față de perioada similară a anului trecut de peste 40%!

Ford utilitare range_site
Gama de vehicule utilitare Ford este la mare căutare din partea firmelor de transport și curierat.

La capitolul vehiculelor comerciale de peste 3,5 tone progresia este și mai evidentă, fiind înregistrate vânzări de 1380 de vehicule în ianuarie-februarie 2016 față de 891 anul trecut, rezultând o creștere de aproape 55%. Pe total, pentru cele două categorii de vehicule utilitare, creșterea a fost de 46,4% cu un total de 3144 vehicule față de 2148 anul trecut, adică un surplus de aproape 1000 de unități!

Pe piața autobuzelor avansul este de la 188 la 241 de unități. După cum ne-am obișnuit, cea mai mare parte este dată de vehiculele până în 22 de locuri, al căror număr a crescut de la 175 în 2015 la 215 anul acesta. Pe piața autobuzelor de peste 22 de locuri însă se observă un salt de la 13 la 26 de unități, ceea ce se traduce printr-un procentaj mare, chiar dacă la volume foarte mici.

citiport-en-02
Isuzu Citiport a intrat de curând în atenția operatorilor de transport public din România

Adaugati comentariu